Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-mandulás sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Morzsatésztához:

50 g vaj vagy margarin
50 g búzaliszt
50 g cukor
50 g szeletelt mandula

Piskótatésztához:

50 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g szeletelt mandula

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A piskótatésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vanília pasztával és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.

Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliáscukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.

Tippek:

A süteményt 2 napig tárolhatjuk vagy le is fagyaszthatjuk.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Vaníliás-mandulás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!