Vaníliás-mandulás sütemény
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Morzsatésztához:
Piskótatésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.
Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.
Tippek:
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Vaníliás-mandulás sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Morzsatésztához:
Piskótatésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.
Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.
Tippek:
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?