Vaníliás-mandulás sütemény
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Morzsatésztához:
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
50 g vaj vagy margarin
50 g búzaliszt
50 g cukor
50 g szeletelt mandula
Piskótatésztához:
50 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
120 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g szeletelt mandula
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A piskótatésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.
Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.
Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.
Tippek:
A süteményt 2 napig tárolhatjuk vagy le is fagyaszthatjuk.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás-mandulás sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Morzsatésztához:
50 g vaj vagy margarin
50 g búzaliszt
50 g cukor
50 g szeletelt mandula
Piskótatésztához:
50 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g szeletelt mandula
Szóráshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A piskótatésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.
Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.
Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.
Tippek:
A süteményt 2 napig tárolhatjuk vagy le is fagyaszthatjuk.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?