Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-mandulás sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Morzsatésztához:

50 g vaj vagy margarin
50 g búzaliszt
50 g cukor
50 g szeletelt mandula

Piskótatésztához:

50 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g szeletelt mandula

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A piskótatésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A vajat vagy margarint egy edényben megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a vanília pasztával és a mandulával összekeverjük, hozzáadjuk a vajhoz vagy margarinhoz, majd konyhai robotgéppel(habverő) morzsává keverjük.

Piskótatészta:
A tojásokat és a vaníliáscukrot keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tésztába. Röviden belekeverjük a vajat vagy margarint és a mandulát is. A tésztát a formában elsimítjuk, és a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk és eltávolítjuk a forma szélét és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A süteményt leválasztjuk a forma aljáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük, és porcukorral megszórjuk. Tetszés szerint tehetünk rá sablont is a cukordíszítéshez.

Tippek:

A süteményt 2 napig tárolhatjuk vagy le is fagyaszthatjuk.
Tálaljunk mellé Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukorral keményre felvert tejszínhabot.
Vaníliás-mandulás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!