Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillecukros kekszszalámi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

14-16 szelet elkészítéséhez

Kekszszalámihoz:

250 g háztartási keksz
50 g mandula
80 g pillecukor
150 ml tej
100 g margarin
100 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kekszből 100 grammot finomra darálunk, a többi kekszet fagyasztótasakba tesszük, és sodrófával kisebb darabokra törjük. A mandulát durvára aprítjuk, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, majd az összes előkészített hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük.

Elkészítés:

A tejet a margarinnal, a cukorral, a kakaóporral és a rumaromával egy lábasban, kevergetve egyneműre olvasztjuk. Amikor langyosra hűlt, ráöntjük az előkészített keverékre, és alaposan összedolgozzuk. Áttesszük egy nagyobb frissentartó fólia darabra, rúd alakúra formázzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. A végeket elkötjük, majd a pulton párszor áthengergetjük, hogy szabályos rúd formát kapjunk. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.

Díszítés:
A kész kekszszalámit kicsomagoljuk, a tetejét megszórjuk porcukorral és kissé elsimítjuk rajta. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Háztartási keksz helyett vajas kekszből vagy zabkekszből is elkészíthetjük.
Pillecukros kekszszalámi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!