Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pillecukros kekszszalámi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

14-16 szelet elkészítéséhez

Kekszszalámihoz:

250 g háztartási keksz
50 g mandula
80 g pillecukor
150 ml tej
100 g margarin
100 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kekszből 100 grammot finomra darálunk, a többi kekszet fagyasztótasakba tesszük, és sodrófával kisebb darabokra törjük. A mandulát durvára aprítjuk, a pillecukrot kis kockákra vágjuk, majd az összes előkészített hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük.

Elkészítés:

A tejet a margarinnal, a cukorral, a kakaóporral és a rumaromával egy lábasban, kevergetve egyneműre olvasztjuk. Amikor langyosra hűlt, ráöntjük az előkészített keverékre, és alaposan összedolgozzuk. Áttesszük egy nagyobb frissentartó fólia darabra, rúd alakúra formázzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. A végeket elkötjük, majd a pulton párszor áthengergetjük, hogy szabályos rúd formát kapjunk. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.

Díszítés:
A kész kekszszalámit kicsomagoljuk, a tetejét megszórjuk porcukorral és kissé elsimítjuk rajta. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Háztartási keksz helyett vajas kekszből vagy zabkekszből is elkészíthetjük.
Pillecukros kekszszalámi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!