
Málnás pavlova


Hozzávalók
Málnás pavlova
A tejszínes réteghez:
Elkészítés
Elkészítés
Tegyünk bele 1 csipet sót.
A porcukrot keverjük ki a keményítővel.
Kezdjük el verni a tojásfehérjét kézi, vagy gépi elektromos habverővel.
Amikor már megemelkedett, adjuk hozzá az ecetet, és 2 kanalanként a keményítős porcukrot.
A habot folyamatosan verjük, és kb. fél percenként adagoljuk bele a cukrot.
Akkor jó a massza, ha a nyers pillecukor állagára hasonlít a leginkább: ragacsos és nagyon tömör.
Ebből az adagból lehet egy hatalmas, két nagyobb, illetve 3 közepes habcsóktortát készíteni.
Az a lényeg, hogy vagy szilikonos sütőpapírra, vagy szilikonos lapra halmozzuk rá a habcsókot, kör alakúra. Lehet előtte rajzolni a papírra kört, de egy rutinosabb konyhatündérnek erre nincs szüksége, és ez a torta szép rusztikusan is.
A korong közepe mélyüljön kicsit.
Én ajánlom a több kiesebb elkészítését.
140 fokos vagy légkeverésesen 130 fokos előmelegített sütőbe tegyük be a tortákat.
A 3 közepes méretű habcsóktortához 40 perc sütési idő kellett. Ha nagyobb méretűt sütünk, annak 60, illetve a legnagyobb mérethez (egész mennyiség) akár 90 perc sütési idő is kellhet.
A mascarponet vagy a tejszínhabot verjük kemény habbá, és kanalazzuk a torta tetejére. Erre helyezzük el szép rendezetten a málnaszemeket.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A Pavlova akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje krémesen lágy.



Málnás pavlova
Hozzávalók
Málnás pavlova
A tejszínes réteghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tegyünk bele 1 csipet sót.
A porcukrot keverjük ki a keményítővel.
Kezdjük el verni a tojásfehérjét kézi, vagy gépi elektromos habverővel.
Amikor már megemelkedett, adjuk hozzá az ecetet, és 2 kanalanként a keményítős porcukrot.
A habot folyamatosan verjük, és kb. fél percenként adagoljuk bele a cukrot.
Akkor jó a massza, ha a nyers pillecukor állagára hasonlít a leginkább: ragacsos és nagyon tömör.
Ebből az adagból lehet egy hatalmas, két nagyobb, illetve 3 közepes habcsóktortát készíteni.
Az a lényeg, hogy vagy szilikonos sütőpapírra, vagy szilikonos lapra halmozzuk rá a habcsókot, kör alakúra. Lehet előtte rajzolni a papírra kört, de egy rutinosabb konyhatündérnek erre nincs szüksége, és ez a torta szép rusztikusan is.
A korong közepe mélyüljön kicsit.
Én ajánlom a több kiesebb elkészítését.
140 fokos vagy légkeverésesen 130 fokos előmelegített sütőbe tegyük be a tortákat.
A 3 közepes méretű habcsóktortához 40 perc sütési idő kellett. Ha nagyobb méretűt sütünk, annak 60, illetve a legnagyobb mérethez (egész mennyiség) akár 90 perc sütési idő is kellhet.
A mascarponet vagy a tejszínhabot verjük kemény habbá, és kanalazzuk a torta tetejére. Erre helyezzük el szép rendezetten a málnaszemeket.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A Pavlova akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje krémesen lágy.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?