Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás pavlova

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Málnás pavlova

6 db tojásfehérje
1 csipet só
1 ek. almaecet
400 g porcukor
2 ek. kukoricakeményítő
1 tk. vanília kivonat

A tejszínes réteghez:

500 g mascarpone vagy 600 ml tejszín
nagy adag friss málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fehérjéket válasszuk külön.
Tegyünk bele 1 csipet sót.
A porcukrot keverjük ki a keményítővel.
Kezdjük el verni a tojásfehérjét kézi, vagy gépi elektromos habverővel.
Amikor már megemelkedett, adjuk hozzá az ecetet, és 2 kanalanként a keményítős porcukrot.
A habot folyamatosan verjük, és kb. fél percenként adagoljuk bele a cukrot.
Akkor jó a massza, ha a nyers pillecukor állagára hasonlít a leginkább: ragacsos és nagyon tömör.
Ebből az adagból lehet egy hatalmas, két nagyobb, illetve 3 közepes habcsóktortát készíteni.
Az a lényeg, hogy vagy szilikonos sütőpapírra, vagy szilikonos lapra halmozzuk rá a habcsókot, kör alakúra. Lehet előtte rajzolni a papírra kört, de egy rutinosabb konyhatündérnek erre nincs szüksége, és ez a torta szép rusztikusan is.
A korong közepe mélyüljön kicsit.
Én ajánlom a több kiesebb elkészítését.
140 fokos vagy légkeverésesen 130 fokos előmelegített sütőbe tegyük be a tortákat.
A 3 közepes méretű habcsóktortához 40 perc sütési idő kellett. Ha nagyobb méretűt sütünk, annak 60, illetve a legnagyobb mérethez (egész mennyiség) akár 90 perc sütési idő is kellhet.
A mascarponet vagy a tejszínhabot verjük kemény habbá, és kanalazzuk a torta tetejére. Erre helyezzük el szép rendezetten a málnaszemeket.

Tálalás

3 db kisebb tortához

Alternatív elkészítés

Ha lejárt a sütési idő, akkor résnyire kinyitott sütőben hűtsük ki. Csak tálalás előtt töltsük be.
A Pavlova akkor jó, ha a külseje ropogós, a belseje krémesen lágy.
Málnás pavlova Málnás pavlova

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!