Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Mandarinos túrótorta

Tésztához:

170 g búzaliszt
2 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
170 g Rama
4 darab tojás (közepes méretű)
170 g porcukor
1 csipet só

Krémhez:

50 ml citromlé
1 evőkanál rum
1 kg túró
180 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
250 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

525 g mandarin (konzerv)
2 evőkanál citromlé
némi víz
2 evőkanál porcukor

Elkészítés

A Mandarinos túrótorta elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk és enyhén lisztezzük, vagy az alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) sima tésztává keverjük. A masszát sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.

A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a rumot, és a zselét felmelegítjük. A túrót, porcukrot, vanillincukrot, aromát összekeverjük, és a zselatinhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandarin levét lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A tortát a gyümölccsel díszítjük. A mandarin és a citrom levét összekeverjük, vízzel 250 ml-nyire felengedjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint cukor és a citromos- mandarinlé hozzáadásával elkészítjük. A tortazselét ecset segítségével a mandarinok tetején elosztjuk. A tortát egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tipp:

Elkészíthetjük kb. 400 g-nyi tisztított friss mandarinnal is, ebben az esetben egy megtisztított mandarinnak kifacsarjuk a levét és ezt tesszük a tortazseléhez.
Mandarinos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!