Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó-csoki tart

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta , keksz alap:

25 dkg daràlt csokis keksz
5 dkg olvasztott csoki
10 dkg olvasztott vaj

Krèm:

40 dkg mangó pürè
1/2 citrom leve
2-3 ek cukor vagy èdesìtő
0.5 dl vìz
1 dl habtejszìn
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Keksz alap

A hozzàvalókat összekeverjük, vizes homok àllagúnak kell lennie.
Egy 20 cm pite, vagy több mini pite formàba nyomkodjuk úgy hogy pereme is legyen. 3-4 óràra a hűtőbe tesszük.

Krèm

Èrett mangóból kb 2 db kell. Felszeleteljük , meghàmozzuk ès a citrom levèvel meglocsoljuk majd pürèsìtjük. A cukrot hozzàkeverve felfőzzük , 1-2 percig forraljuk majd hagyjuk kihűlni. A zselatint a vìzzel elkeverjük majd forràspontig melegìtjük, levève a tűzről, a kihült mangóhoz adjuk jól elkeverjük.
Kicsit hűtjük ( kèzmeleg) a kemèby habbà vert tejszint beleforgatjuk ès a csokis keksz alapra öntjűk a krèmet.
2-3 óràt hagyjuk hűlni.

Alternatív elkészítés

A piteforma aljàt kibèlelhetjük egy csìk sűtőpapìrral úgy hogy túllógjon a kèt szèlèn. Ìgy könnyebb a vègèn a formàból kivenni a sütit.
Mangó-csoki tart Mangó-csoki tart Mangó-csoki tart

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
106 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!