
Vegán zöldséges pite



Hozzávalók
Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):
Omlós tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
Tipp:
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!


Vegán zöldséges pite
Hozzávalók
kb. 12 adag elkészítéséhez
Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):
Omlós tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
Tipp:
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?