
Vegán zöldséges pite



Hozzávalók
Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):
Omlós tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
Tipp:


Vegán zöldséges pite
Hozzávalók
kb. 12 adag elkészítéséhez
Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):
Omlós tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?