Marcipán emberek
Hozzávalók
Marcipánfigurákhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánmasszával. A marcipánt egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és a közepes méretű ember formával (kb. 9 x 7 cm) szaggassuk ki. Ha a marcipán ráragadna a kiszúróra, mártsuk a kiszúrót porcukorba. Helyezzük a marcipánfigurákat egy sütőpapírra. Gyúrjuk össze a marcipánmaradékokat, és vágjunk ki újabb emberkéket.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz fölött egy edényben és keverjük bele jól az étolajat. Mártsuk bele a kisemberek kezét és lábát, és tegyük vissza a sütőpapírra. A maradék tortabevonót öntsük egy kis fagyasztózacskóba, és díszítsük a kisembereket szemekkel, szájjal és gombokkal, majd hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:
Marcipán emberek
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánmasszával. A marcipánt egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és a közepes méretű ember formával (kb. 9 x 7 cm) szaggassuk ki. Ha a marcipán ráragadna a kiszúróra, mártsuk a kiszúrót porcukorba. Helyezzük a marcipánfigurákat egy sütőpapírra. Gyúrjuk össze a marcipánmaradékokat, és vágjunk ki újabb emberkéket.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz fölött egy edényben és keverjük bele jól az étolajat. Mártsuk bele a kisemberek kezét és lábát, és tegyük vissza a sütőpapírra. A maradék tortabevonót öntsük egy kis fagyasztózacskóba, és díszítsük a kisembereket szemekkel, szájjal és gombokkal, majd hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?