Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán emberek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Marcipánfigurákhoz:

50 g porcukor

Díszítéshez:

kb. ½ teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Marcipánfigura:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánmasszával. A marcipánt egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és a közepes méretű ember formával (kb. 9 x 7 cm) szaggassuk ki. Ha a marcipán ráragadna a kiszúróra, mártsuk a kiszúrót porcukorba. Helyezzük a marcipánfigurákat egy sütőpapírra. Gyúrjuk össze a marcipánmaradékokat, és vágjunk ki újabb emberkéket.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz fölött egy edényben és keverjük bele jól az étolajat. Mártsuk bele a kisemberek kezét és lábát, és tegyük vissza a sütőpapírra. A maradék tortabevonót öntsük egy kis fagyasztózacskóba, és díszítsük a kisembereket szemekkel, szájjal és gombokkal, majd hagyjuk a bevonót megdermedni.

Tipp:

A marcipán figurák jól záródó dobozban akár 1 hétig tárolhatóak.
Marcipán emberek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!