Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán emberek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Marcipánfigurákhoz:

50 g porcukor

Díszítéshez:

kb. ½ teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Marcipánfigura:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánmasszával. A marcipánt egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és a közepes méretű ember formával (kb. 9 x 7 cm) szaggassuk ki. Ha a marcipán ráragadna a kiszúróra, mártsuk a kiszúrót porcukorba. Helyezzük a marcipánfigurákat egy sütőpapírra. Gyúrjuk össze a marcipánmaradékokat, és vágjunk ki újabb emberkéket.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz fölött egy edényben és keverjük bele jól az étolajat. Mártsuk bele a kisemberek kezét és lábát, és tegyük vissza a sütőpapírra. A maradék tortabevonót öntsük egy kis fagyasztózacskóba, és díszítsük a kisembereket szemekkel, szájjal és gombokkal, majd hagyjuk a bevonót megdermedni.

Tipp:

A marcipán figurák jól záródó dobozban akár 1 hétig tárolhatóak.
Marcipán emberek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!