![Marcipànos kalàcs (Babka)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30976/marcipanos-kalacs-babka-14656.jpg)
Marcipànos kalàcs (Babka)
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Elkészítés
Tèszta
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
Töltelèk
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Formàzàs
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
![Marcipànos kalàcs (Babka)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30976/marcipanos-kalacs-babka-14657.jpg)
![Marcipànos kalàcs (Babka)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30976/marcipanos-kalacs-babka-14658.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Marcipànos kalàcs (Babka)
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.
Töltelèk
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.
Formàzàs
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
![Marcipànos kalàcs (Babka)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30976/marcipanos-kalacs-babka-14656.jpg)
![Marcipànos kalàcs (Babka)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30976/marcipanos-kalacs-babka-14657.jpg)
![Marcipànos kalàcs (Babka)](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30976/marcipanos-kalacs-babka-14658.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?