Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipànos kalàcs (Babka)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

25 dkg finomliszt
1 tojàs
1,5 dl tej
1,5 dkg èlesztő
2 ek porcukor
1 kk reszelt citromhèj
1 kk só
2 dkg olvasztott vaj

Töltelèk:

10 dkg marcipàn
2-3ek narancslekvàr

Elkészítés

A Marcipànos kalàcs (Babka) elkészítése lépésről lépésre:

Tèszta

A langyosra melegìtett tejben keverjünk el egy kevès cukrot ès az èlesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszthez keverjük a többi cukrot majd a sót ès citromhèjat.
Adjuk hozzà az èlesztős tejet ès a tojàst, robotgèp dagasztókarral dolgozzuk össze a tèsztàt, ha összeàllt adjuk hozzà az olvasztott vajat ès dagasszuk mèg 2 percet.
A tèsztàt kiolajozott edènyben letakarva kelesszük 1 óràt.

Töltelèk

A marcipàn masszàt lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn.
Ha megkelt a tèszta vèkony tèglalap alakúra nyujtjuk , (kb fèl cm vastag.).
Megkenjük narancskekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a reszelt marcipànt.

Formàzàs

A tèglalap alakú tèsztàt a hosszabbik oldalàtól feltekerjük.
Szorosan tekerjük közben kicsit összenyomva.
Majd hosszàban kettèvàgjuk a rudat ès a kèt tèsztacsìkot ,úgy hogy a vàgott belseje felfelè nèzzen, össze tekerjük.
Èn először egy X formàzok majd felül tekerek rajta 1-2 ès alul is hasonlóan.
Tepsire tesszük vagy mègjobb szilikonos kenyèr ( püspökkenyèr) formàba tenni.
Ìgy kelesztjük mèg fèl óràt majd előmelegìtett sütőben 175 C fokon 35-40 percig sütjük.
Marcipànos kalàcs (Babka) Marcipànos kalàcs (Babka) Marcipànos kalàcs (Babka)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!