sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 db tojás
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 mk. szódabikarbóna

Krém:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg rétesliszt
1 üveg mandula aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 25 dkg margarint és a 25 dkg porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 db tojást. 30 dkg lisztben elkeverjük az 5 dkg kakaót, az 1 mk. szódabikarbónát, végül a 2 dl tejfölt.
Krém készítése: Gázon összefőzzük a 25 dkg margarint, a 25 dkg porcukrot, illetve a 25 dkg réteslisztet. Ha langyosra hűlt a krém, bele kell önteni 1 üveg mandula aromát.
Tetejére csokimázat készítünk az előírás szerint.
Amíg a csokimáz megdermed, hűtőben tároljuk.
Majd téglalap alakúra szeleteljük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!