Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

"Marika" szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg cukor
2 db egész tojás
5 dkg Rama
1 ek méz
50 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
Kevés tej

Krém:

0,5 liter tej
4 ek liszt
20 dkg Rama
20 dkg porcukor

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat összeállítjuk. (Tejet csak akkor tegyünk bele, ha nem áll össze.) Három részre osztjuk a tésztát, és egyenként kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük őket, kb. 180 fokos sütőben.
A krémhez a tejet felfőzzük 4 kanál liszttel, és kihűtjük.
A Ramát habosra keverjük a cukorral, és összevegyítjük a lisztes masszával. Ezt a krémet 2 részre osztjuk. Az egyik felébe 2 tasak vaníliás cukrot, a másik felébe 2 dkg kakaót teszünk.
Az első lapra kakaós masszát kenünk, rá egy lapot, majd a világos krémet, végül erre tesszük az utolsó lapot.
A tortabevonót felolvasztjuk, és bevonjuk vele a süti tetejét.

Alternatív elkészítés

Legalább egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak!
"Marika" szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!