Vegán zöldségcurry
Hozzávalók
                                        60 g vöröshagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g sárga kaliforniai paprika
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g piros kaliforniai paprika
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g fehér csiperkegomba
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g padlizsán
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 evőkanál olívaolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál paradicsompüré
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml kókusztej konzerv
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g földimogyoró sózott
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi currypor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g földimogyoró sózott
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        petrezselyem
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a gombát vastagabb darabokra szeljük, a padlizsánt vékonyan szeleteljük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majd a hagymát és a paradicsompürét rövid ideig átpároljuk. A paprikát és a padlizsánt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kókusztejjel felöntjük. Fedő alatt 5 percig főzzük, alkalmanként átkeverjük, majd a gombát is hozzátesszük és a kívánt állag eléréséig pároljuk. A Creme VEGA-t hozzáöntjük, ízlés szerint curryporral fűszerezzük. Végül tányérra szedjük, a mogyoróval és a petrezselyemmel gazdagítjuk.
                                
                            Tippek vegán étrendhez:
                                    Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszín helyett!
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Vegán zöldségcurry
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
                                        60 g vöröshagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g sárga kaliforniai paprika
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g piros kaliforniai paprika
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g fehér csiperkegomba
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g padlizsán
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 evőkanál olívaolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál paradicsompüré
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml kókusztej konzerv
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g földimogyoró sózott
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi currypor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g földimogyoró sózott
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        petrezselyem
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a gombát vastagabb darabokra szeljük, a padlizsánt vékonyan szeleteljük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majd a hagymát és a paradicsompürét rövid ideig átpároljuk. A paprikát és a padlizsánt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kókusztejjel felöntjük. Fedő alatt 5 percig főzzük, alkalmanként átkeverjük, majd a gombát is hozzátesszük és a kívánt állag eléréséig pároljuk. A Creme VEGA-t hozzáöntjük, ízlés szerint curryporral fűszerezzük. Végül tányérra szedjük, a mogyoróval és a petrezselyemmel gazdagítjuk.
                                
                            Tippek vegán étrendhez:
                                    Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszín helyett!
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?