Kókuszos tiramisu
Hozzávalók
Téglalap alakú forma (kb. 25x18 cm)
Krémhez:
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
250 g mascarpone krémsajt
Rétegezéshez:
kb. 75 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
kb. 75 ml kókusztej
250 g babapiskóta
Szóráshoz:
50 g kókuszreszelék
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra szórjuk és hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig, majd hozzáadjuk a mascarponét, és közepes fokozaton simára keverjük.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük a babapiskótán, és megszórjuk a pirított kókuszreszelék kb. 2/3-ával. Ezután a babapiskóta másik felét megmártjuk a kókusztejben, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel, és vékonyan megszórjuk a maradék kókusszal. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig, majd hozzáadjuk a mascarponét, és közepes fokozaton simára keverjük.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük a babapiskótán, és megszórjuk a pirított kókuszreszelék kb. 2/3-ával. Ezután a babapiskóta másik felét megmártjuk a kókusztejben, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel, és vékonyan megszórjuk a maradék kókusszal. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Tipp:
Kakaó helyett pirított kókusz és durvára tört, pirított mandula keverékével is megszórhatjuk a tiramisu tetejét.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszos tiramisu
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Téglalap alakú forma (kb. 25x18 cm)
Rétegezéshez:
kb. 75 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
kb. 75 ml kókusztej
250 g babapiskóta
Szóráshoz:
50 g kókuszreszelék
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra szórjuk és hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig, majd hozzáadjuk a mascarponét, és közepes fokozaton simára keverjük.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük a babapiskótán, és megszórjuk a pirított kókuszreszelék kb. 2/3-ával. Ezután a babapiskóta másik felét megmártjuk a kókusztejben, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel, és vékonyan megszórjuk a maradék kókusszal. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig, majd hozzáadjuk a mascarponét, és közepes fokozaton simára keverjük.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a babapiskóta felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük a babapiskótán, és megszórjuk a pirított kókuszreszelék kb. 2/3-ával. Ezután a babapiskóta másik felét megmártjuk a kókusztejben, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel, és vékonyan megszórjuk a maradék kókusszal. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Tipp:
Kakaó helyett pirított kókusz és durvára tört, pirított mandula keverékével is megszórhatjuk a tiramisu tetejét.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?