Mazsolás-vaníliás édes pogácsa
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
50 ml tej
50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi kristálycukor
Elkészítés
Előkészítés:
A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mazsola helyett aszalt áfonyával vagy apróra vágott aszalt szilvával, sárgabarackkal is elkészíthetjük az édes pogácsát.
Kedvencnek jelölöm
Mazsolás-vaníliás édes pogácsa
Hozzávalók
kb. 23-26 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej
50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mazsola helyett aszalt áfonyával vagy apróra vágott aszalt szilvával, sárgabarackkal is elkészíthetjük az édes pogácsát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?