Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

120 g aszalt paradicsom olajban
350 g búzaliszt
1 teáskanál só
4 evőkanál olivaolaj
40 g len- vagy napraforgó mag
200 ml langyos víz
2-3 csipet morzsolt kakukkfű
2-3 csipet morzsolt rozmaring

Kenéshez:

víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szárított paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajat félretesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, a sót, és a fűszereket, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2-3 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. Az apróra vágott paradicsomot, és a len- vagy napraforgómagot is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 30-35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd az előkészített tepsibe rakjuk. A tésztahengert saját tengelye körül többször megtekerjük, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Az olivaolaj helyett használjuk a paradicsomról leszűrt olajat. Ugyanakkor, ha fűszeres olajban volt, akkor a receptből a fűszereket is elhagyhatjuk.
Mediterrán Ciabatta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!