Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

120 g aszalt paradicsom olajban
350 g búzaliszt
1 teáskanál só
4 evőkanál olivaolaj
40 g len- vagy napraforgó mag
200 ml langyos víz
2-3 csipet morzsolt kakukkfű
2-3 csipet morzsolt rozmaring

Kenéshez:

víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szárított paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajat félretesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, a sót, és a fűszereket, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2-3 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. Az apróra vágott paradicsomot, és a len- vagy napraforgómagot is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen legalább 30 percig kelesztjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 30-35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd az előkészített tepsibe rakjuk. A tésztahengert saját tengelye körül többször megtekerjük, majd meleg helyen, letakarva további kb. 15-20 percig pihentetjük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenőecset segítségével a tetejét vízzel megkenjük, majd a ciabattát sütő középső részében aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Az olivaolaj helyett használjuk a paradicsomról leszűrt olajat. Ugyanakkor, ha fűszeres olajban volt, akkor a receptből a fűszereket is elhagyhatjuk.
Mediterrán Ciabatta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!