Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pácolt kerti zöldségek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

kb. 2 kg friss zöldség, pl. cukkini, paprika, padlizsán, édeskömény, koktélparadicsom
10 gerezd fokhagyma
némi vegyes, friss zöldfűszer, pl. kakukkfű, zsálya, rozmaring
kb. 150 ml étolaj, pl. olívaolaj (főzésre alkalmas)
50 g cukor
1 l fehér balzsamecet
1 evőkanál só
némi frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, az édesköményt szeleteljük, a koktélparadicsomokat egészben hagyjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, a zöldfűszereket megmossuk. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Hagyjuk lecsöpögni, nem töröljük szárazra.

Elkészítés:

Részleteiben egy kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és kevergetve, rázogatva, fajtánként átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. A pirított zöldségeket fajtánként rétegezve vagy vegyesen, a zöldfűszerekkel együtt az üvegekbe tesszük.

A cukrot a forró serpenyőben kissé karamellizáljuk, majd az ecettel máztalanítjuk, azaz a folyadék segítségével a karamellizált, letapadt réteget fellazítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Hozzákeverjük a tartósítószert, majd a forró lével feltöltjük az üvegeket, és jól lezárjuk.

Tippek:

A pácolt kerti zöldségeket jól lezárt üvegekben, hűvös, sötét helyen tároljuk – legfeljebb 4 hétig.
Friss koktélparadicsom helyett 100 g szárított paradicsomot is használhatunk. Forrázzuk le, hagyjuk kicsit puhulni, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, ezután a recept szerint pirítsuk meg.
A maradék pác jól használható salátaöntetekhez.
Pácolt kerti zöldségek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!