Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pácolt kerti zöldségek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

kb. 2 kg friss zöldség, pl. cukkini, paprika, padlizsán, édeskömény, koktélparadicsom
10 gerezd fokhagyma
némi vegyes, friss zöldfűszer, pl. kakukkfű, zsálya, rozmaring
kb. 150 ml étolaj, pl. olívaolaj (főzésre alkalmas)
50 g cukor
1 l fehér balzsamecet
1 evőkanál só
némi frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, az édesköményt szeleteljük, a koktélparadicsomokat egészben hagyjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, a zöldfűszereket megmossuk. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Hagyjuk lecsöpögni, nem töröljük szárazra.

Elkészítés:

Részleteiben egy kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, és kevergetve, rázogatva, fajtánként átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. A pirított zöldségeket fajtánként rétegezve vagy vegyesen, a zöldfűszerekkel együtt az üvegekbe tesszük.

A cukrot a forró serpenyőben kissé karamellizáljuk, majd az ecettel máztalanítjuk, azaz a folyadék segítségével a karamellizált, letapadt réteget fellazítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Hozzákeverjük a tartósítószert, majd a forró lével feltöltjük az üvegeket, és jól lezárjuk.

Tippek:

A pácolt kerti zöldségeket jól lezárt üvegekben, hűvös, sötét helyen tároljuk – legfeljebb 4 hétig.
Friss koktélparadicsom helyett 100 g szárított paradicsomot is használhatunk. Forrázzuk le, hagyjuk kicsit puhulni, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, ezután a recept szerint pirítsuk meg.
A maradék pác jól használható salátaöntetekhez.
Pácolt kerti zöldségek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!