![Medvehagymás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32158/medvehagymas-kifli-16009.jpg)
Medvehagymás kifli
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat vagy margarint, rátesszük a fagyasztott medvehagymát, és lassú tűzön hagyjuk kiolvadni. Közben 3-4 evőkanál tejben, kézi habverővel simára keverjük a keményítőt. A többi tejet a lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és kézi habverővel belekeverjük a keményítős tejet is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a krémet. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk langyosra hűlni. A langyos krémbe kézi habverővel beledolgozzuk a sajtkrémet.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzetek egyik oldalán elosztjuk a medvehagymás krémet úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Ezután a tésztanégyzeteket az egyik sarkuktól indítva feltekerjük, és a végeket behajtva kifli alakot formázunk.
A kenéshez a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük. A kifliket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kifliket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Medvehagymás kifli
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat vagy margarint, rátesszük a fagyasztott medvehagymát, és lassú tűzön hagyjuk kiolvadni. Közben 3-4 evőkanál tejben, kézi habverővel simára keverjük a keményítőt. A többi tejet a lábasba öntjük, felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és kézi habverővel belekeverjük a keményítős tejet is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük a krémet. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk langyosra hűlni. A langyos krémbe kézi habverővel beledolgozzuk a sajtkrémet.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és 6 egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztanégyzetek egyik oldalán elosztjuk a medvehagymás krémet úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. Ezután a tésztanégyzeteket az egyik sarkuktól indítva feltekerjük, és a végeket behajtva kifli alakot formázunk.
A kenéshez a tojássárgájához hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük. A kifliket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk villával, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kifliket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Medvehagymás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32158/medvehagymas-kifli-16009.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?