Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
Medvehagymás pogácsa
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
2 tk. só
2-3 ek. tejföl
1 dl tej
4 dkg élesztő
1 tk. cukor
tetejére:
1 tojás
1/2 csokor medvehagyma
szezámmag
Elkészítés
Előkészítés
A medvehagymát megmossuk és apróra felvágjuk.
A sütőt 180 'C melegítjük.
A sütőt 180 'C melegítjük.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
40 db kis pogi.
Kedvencnek jelölöm
Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók
Medvehagymás pogácsa
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás
2 tk. só
2-3 ek. tejföl
1 dl tej
4 dkg élesztő
1 tk. cukor
tetejére:
1 tojás
1/2 csokor medvehagyma
szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A medvehagymát megmossuk és apróra felvágjuk.
A sütőt 180 'C melegítjük.
A sütőt 180 'C melegítjük.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A liszttel elmorzsoljuk a vajat majd a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel kidagasztjuk a tésztát. (lehet kicsit lágyabbnak tűnik) Hagyjuk kelni meleg helyen, letakarva. Fél óra múlva lisztezett deszkán elnyújtjuk 2 ek. tejet elkenünk rajta és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával majd a széleit (1/3 rész) középre hajtogatjuk. Hagyjuk még fél órát piheni.
Ha megkelt 2-3 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét tojással és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megszórhatjuk őket szezámmaggal. A tepsire 2 cm távolságba rakjuk egymástól és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
40 db kis pogi.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?