Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes finomság

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes finomság

26 dkg finomliszt
15 dkg cukor
4 db tojás
1,2 dl étolaj
1,6 dl natúr joghurt
30 dkg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, az olajjal és a joghurttal összekeverem. Ehhez adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval, és óvatosan a lisztes részhez adagoljuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, s beleöntjük a tésztát, tetejére pedig rásorakoztatjuk a meggyszemeket (én feleztem).
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Kicsit hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.
Interneten találtam, de nekünk nagyon ízlett, levettem a családot a lábáról ezzel az egyszerű de annál finomabb süteménnyel.
Meggyes finomság

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!