Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes finomság

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes finomság

26 dkg finomliszt
15 dkg cukor
4 db tojás
1,2 dl étolaj
1,6 dl natúr joghurt
30 dkg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, az olajjal és a joghurttal összekeverem. Ehhez adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük pici sóval, és óvatosan a lisztes részhez adagoljuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, s beleöntjük a tésztát, tetejére pedig rásorakoztatjuk a meggyszemeket (én feleztem).
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Kicsit hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.
Interneten találtam, de nekünk nagyon ízlett, levettem a családot a lábáról ezzel az egyszerű de annál finomabb süteménnyel.
Meggyes finomság

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!