Ötlet-nyuszi dekoráció
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
A testhez a fehér fondant feléből formázzunk golyót, majd kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk kb. 1 1/2 cm mélyen a csepp hegyébe, és nyomjuk az elülső mancsokat kissé oldalra.
A fejhez a maradék fondantból (távolítsunk el kb. 5 g fondantot a fűhöz) először formázzunk golyót, majd szintén egy kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk 2 cm mélyen a csúcsba, nyomjuk kissé szét a füleket, és egy kés hátuljával készítsünk fülformákat.
Ragasszuk a fejet a testhez egy kis cukormázzal. Hajlítsuk az egyik fület oldalra felfelé. A maradék fehér fondantot gyúrjuk össze zöld ételfestékkel és porcukorral, nyomjuk át egy szitán, és helyezzük a mancsok közé fűcsomóként.
Díszítő dekor tollal tetszés szerint rajzoljuk piros szemet és orr-ot a nyuszinak.
Ötlet-nyuszi dekoráció
Hozzávalók
1 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A testhez a fehér fondant feléből formázzunk golyót, majd kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk kb. 1 1/2 cm mélyen a csepp hegyébe, és nyomjuk az elülső mancsokat kissé oldalra.
A fejhez a maradék fondantból (távolítsunk el kb. 5 g fondantot a fűhöz) először formázzunk golyót, majd szintén egy kb. 5 cm hosszú cseppet. Vágjunk 2 cm mélyen a csúcsba, nyomjuk kissé szét a füleket, és egy kés hátuljával készítsünk fülformákat.
Ragasszuk a fejet a testhez egy kis cukormázzal. Hajlítsuk az egyik fület oldalra felfelé. A maradék fehér fondantot gyúrjuk össze zöld ételfestékkel és porcukorral, nyomjuk át egy szitán, és helyezzük a mancsok közé fűcsomóként.
Díszítő dekor tollal tetszés szerint rajzoljuk piros szemet és orr-ot a nyuszinak.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?