Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes muffin

1 tojás
11 ek cukor
11 ek olaj
15 ek liszt
1 tk szódabikarbóna
2 dl meggybefőtt lé
egy marék magozott, lecsöpögtetett meggy
18 muffin papír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A muffinsütőbe helyezzük a papírokat.
A meggyet kimagvaljuk, lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A tojást a cukorral, az olajjal jól kikavarjuk.
Egy másik tálban a lisztet és a szódabikarbónát forgatjuk össze.
Ezután a kettőt összekeverjük és beleöntjük a meggy levét.
Párszor megkeverjük, és a formákba kanalazzuk úgy, hogy egy kanál massza után pár szem meggyet teszünk bele, majd rá egy kanál masszát.
20 perc alatt 180 fokon sül meg.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk a formában kihűlni.

Tálalás

Ebből az adagból 18 db lesz.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

A muffinban nem kakaó és nem mák van, hanem a meggylétől kapja ezt a furcsa színt :-)
Meggyes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!