Meggyes tejbedarás süti
Hozzávalók
Meggyes tejbedarás süti
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 dkg étcsokoládé
pár csepp citromlé
vaj és liszt (a tepsi kenéséhez)
A töltelékhez:
1/2 l tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
3 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
Elkészítés
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes tejbedarás süti
Hozzávalók
Meggyes tejbedarás süti
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 dkg étcsokoládé
pár csepp citromlé
vaj és liszt (a tepsi kenéséhez)
A töltelékhez:
1/2 l tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
3 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?