Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-zselés piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Hozzávalók:

2 x 5 tojásból piskóta (fehér)

Krém:

20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 üveg magozott meggy
7 dl meggylé
2 cs zselatin (2x25 g)
0,5 l tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Amiben a piskótát sütöttük azt a tepsit béleljük ki frissen tartó fóliával.

Elkészítés

A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük frissen tartó fóliával és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk, 50 g zselatinnal felforralunk, és a meggyre öntjük. Állni hagyjuk, amíg megköt. (hűtőben vagy hideg helyen). Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.

Tálalás

Lehet kockára,szeletre is vágni.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk!
Meggyes-zselés piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!