Meggyes-zselés piskóta
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 x 5 tojásból piskóta (fehér)
Krém:
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 üveg magozott meggy
7 dl meggylé
2 cs zselatin (2x25 g)
2 cs Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
0,5 l tej
Elkészítés
Előkészítés
Amiben a piskótát sütöttük azt a tepsit béleljük ki frissen tartó fóliával.
Elkészítés
A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük frissen tartó fóliával és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk, 50 g zselatinnal felforralunk, és a meggyre öntjük. Állni hagyjuk, amíg megköt. (hűtőben vagy hideg helyen). Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.
Tálalás
Lehet kockára,szeletre is vágni.
Tárolás
Hűvös helyen tároljuk!
Kedvencnek jelölöm
Meggyes-zselés piskóta
Hozzávalók
Hozzávalók:
2 x 5 tojásból piskóta (fehér)
Krém:
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 üveg magozott meggy
7 dl meggylé
2 cs zselatin (2x25 g)
0,5 l tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Amiben a piskótát sütöttük azt a tepsit béleljük ki frissen tartó fóliával.
Elkészítés
A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük frissen tartó fóliával és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk, 50 g zselatinnal felforralunk, és a meggyre öntjük. Állni hagyjuk, amíg megköt. (hűtőben vagy hideg helyen). Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.
Tálalás
Lehet kockára,szeletre is vágni.
Tárolás
Hűvös helyen tároljuk!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?