Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-zselés piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2 x 5 tojásból piskóta (fehér)

Krém:

20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 üveg magozott meggy
7 dl meggylé
2 cs zselatin (2x25 g)
0,5 l tej

Elkészítés

A Meggyes-zselés piskóta elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés

Amiben a piskótát sütöttük azt a tepsit béleljük ki frissen tartó fóliával.

Elkészítés

A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük frissen tartó fóliával és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk, 50 g zselatinnal felforralunk, és a meggyre öntjük. Állni hagyjuk, amíg megköt. (hűtőben vagy hideg helyen). Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a fóliát. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.

Tálalás

Lehet kockára,szeletre is vágni.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk!
Meggyes-zselés piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!