 
                Méhcsípés tiramisu
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 4 adag
                            kb. 4 adag
                        Hozzávalók
Krémhez:
                                        200 g babapiskóta
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 ml hideg tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g mascarpone
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        50 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g szeletelt mandula
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú tepsibe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú), és áztassuk be 100 ml tejjel. 
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
                            Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Tipp:
                                    A babapiskóta áztatásához használhatunk 200 ml erős kávét.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Méhcsípés tiramisu
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Krémhez:
                                        200 g babapiskóta
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        500 ml hideg tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        250 g mascarpone
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        50 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g szeletelt mandula
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú tepsibe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú), és áztassuk be 100 ml tejjel. 
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
                            Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Tipp:
                                    A babapiskóta áztatásához használhatunk 200 ml erős kávét.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Pudingos desszertek, pohárkrémek
                                    Pudingos desszertek, pohárkrémek
                                 Sütés nélküli finomságok
                                    Sütés nélküli finomságok
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?