Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Pisztáciás tiramisuhoz:

200 g babapiskóta
150 ml tej
50 ml Amaretto (mandulalikőr) (kb. 4 evőkanál)
500 g mascarpone krémsajt
200 ml habtejszín
100 g cukrozott pisztáciakrém

Szóráshoz:

50 g apróra vágott pisztácia
néhány csokoládé szív

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú sütőedénybe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú). Keverjük össze a tejet az amarettóval, és a felét használjuk a babapiskóták áztatásához.

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a pisztáciakrémet. A krém felét kenjük a babapiskótára. Helyezzük rá a maradék babapiskótákat, mártsuk őket is az amarettós tejbe. A maradék krémet kenjük rá, és egy evőkanál segítségével készítsünk „csúcsokat”. Tegyük a pisztáciás tiramisut legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tálalás előtt díszítsük a pisztáciás tiramisut aprított pisztáciával és csokoládé szívekkel.

Tipp:

Az alkohol nélküli változathoz az amarettó helyett adjunk a tejhez 100 ml kávét.
Pisztáciás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
136 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!