Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mennyei hírnökök

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
125 g Rama vajas íz
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

kb. 50 g csokoládé (nagyobb darabokra törve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mennyei hírnökök aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és csillag alakú kiszúróformával (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.

A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mennyei hírnökök sütemény csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.

Tippek:

Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 3 hétig is eltartható.
Ha a Mennyei hírnökök sütemény tésztája túl lágy lenne, akkor egy időre helyezzük be a hűtőszekrénybe.
A Mennyei hírnökök csillagformára kiszúrt kekszből hajtogatott sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!