Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes Céklatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

20 dkg liszt
8 dkg nádcukor
5 dkg méz
5 dkg olvasztott margarin
1 csipet só
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
2 ek. tej

Krém:

10 dkg cékla (sült vagy főtt)
1 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
2 dkg aszalt áfonya (apróra vágva)
2 ek. olaj
3 dkg méz
3 dkg cukor
3-4 ek. citromlé
0,5 - 0,8 dl tej

Teteje:

málnalekvár
Dr. Oetker Hópehely fehér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

18 cm kapcsos tortaforma.

Elkészítés

A céklát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd vékonyan szeleteljük és 2 ek. olajjal 1 csipet mézeskalácsfűszerrel összekeverjük, kis tepsiben lefedve 190 'C 40-50 percig sütjük, amíg megpuhul. (Vagy héjában meg is főzhetjük és utána daraboljuk.)
Ha kicsit hűlt hozzáadunk 0,5 dl tejet és botmixerrel pürésítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztva pihentetjük fél órát. Kinyújtjuk fél cm vastagra és a tortaformához igazítva két lapot sütünk belőlük. (a maradék tésztát külön kisüthetjük.)
A krémhez a pürésített céklát elkeverjük a mézzel, cukorral, citromlével, fűszerrel majd hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínhabot elkezdjük habbá verni és az elején belekeverjük, a Zselatinfixet majd félkemény habbá verjük. A céklás krémbe forgatjuk, beleszórjuk az áfonyát és a kihűlt tésztára szedjük a habot, elegyengetjük, a másik lappal befedjük, és a tetejét megkenjük málnalekvárral. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni.

Tálalás

12-14 szelet
Az egyik tésztalapot sütés után felszeletelhetjük és tehetjük úgy is a torta tetejére.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A cékla sütését igazítani szoktam egy nagyobb mennyiség céklasaláta sütéséhez, így egyszerre készül édes és sós finomság :)
Mézes Céklatorta Mézes Céklatorta Mézes Céklatorta Mézes Céklatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!