Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

60 dkg liszt
20 dkg porcukor
13 dkg vaj
4 db tojás
2 dkg szódabikarbóna
10 dkg méz

A krémhez:

0, 5 liter tej
13 dkg liszt
1 db citromhéj
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta elkészítése:
A mézet megmelegítjük. A többi hozzávalóból és a meleg mézből tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként fél cm vastag lapokká kinyújtjuk. Végül 160 fokon, körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém elkészítése:
A tejet a liszttel csomómentesen felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom héját, és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és a citromlével, kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes alapot is. Ezután a masszát tovább habosítjuk. Az első piskótalapra rákenjük a krémnek a felét, majd óvatosan rátesszük a következő tésztalapot. Ezt a lapot simára kevert sárgabaracklekvárral kenjük meg. Erre ismét ráteszünk egy mézes lapot, amit megkenünk a maradék krémmel. Végül pedig lefedjük az utolsó lappal. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy bevonóval vonjuk be. Lehűtjük és vízbe mártott késsel szeleteljük.
Mézes zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!