Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőr torta kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

150 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
1 csipet só
3 db tojás (M-es méret)
125 g Rama Vajas íz

A töltelékhez:

200 g Rama Vajas íz
200 g hideg habtejszín
150 ml tojáslikőr
150 g sárgabaracklekvár

A dísztéshez:

kevés étolaj
75 g cukor
kb. 100 g fehét tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tojáslikőr torta kocka hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cm-es felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 - 18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.

Töltelék:
A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.

A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.

Díszítés:
Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.

A tortabevonót megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a Tojáslikőr torta kocka sütemény tetejére rátesszük a karamell-dekorációt.

Tippek:

Tojáslikőr helyett elkészíthetjük a Tojáslikőr torta kocka töltelékét 200 g lágy margarin, 150 ml hideg tej és 150 ml narancslé keverékével is.
A krémhez használhatunk egy nagy hűtőtasakot is. Ollóval egyszerűen vágjuk le az egyik csücskét.
A tortalapot sütőformában is megsüthetjük.
Tojáslikőr torta kocka Tojáslikőr torta kocka Tojáslikőr torta kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!