
Tojáslikőr torta kocka



Hozzávalók
A tésztához:
150 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 db tojás (M-es méret)
125 g Rama Vajas íz
A töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-Vaníliás Tortakrém
200 g Rama Vajas íz
200 g hideg habtejszín
150 ml tojáslikőr
150 g sárgabaracklekvár
A dísztéshez:
kevés étolaj
75 g cukor
kb. 100 g fehét tortabevonó
Elkészítés
Előkészítés:
A Tojáslikőr torta kocka hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cm-es felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cm-es felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.
Töltelék:
A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.
A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.
Díszítés:
Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.
A tortabevonót megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a Tojáslikőr torta kocka sütemény tetejére rátesszük a karamell-dekorációt.
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.
Töltelék:
A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.
A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.
Díszítés:
Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.
A tortabevonót megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a Tojáslikőr torta kocka sütemény tetejére rátesszük a karamell-dekorációt.
Tippek:
Tojáslikőr helyett elkészíthetjük a Tojáslikőr torta kocka töltelékét 200 g lágy margarin, 150 ml hideg tej és 150 ml narancslé keverékével is.
A krémhez használhatunk egy nagy hűtőtasakot is. Ollóval egyszerűen vágjuk le az egyik csücskét.
A tortalapot sütőformában is megsüthetjük.
A krémhez használhatunk egy nagy hűtőtasakot is. Ollóval egyszerűen vágjuk le az egyik csücskét.
A tortalapot sütőformában is megsüthetjük.



Kedvencnek jelölöm

Tojáslikőr torta kocka
Hozzávalók
kb. 12 szelet Tojáslikőr torta kocka elkészítéséhez
A tésztához:
150 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 db tojás (M-es méret)
125 g Rama Vajas íz
A töltelékhez:
200 g Rama Vajas íz
200 g hideg habtejszín
150 ml tojáslikőr
150 g sárgabaracklekvár
A dísztéshez:
kevés étolaj
75 g cukor
kb. 100 g fehét tortabevonó
A Tojáslikőr torta kocka elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Tojáslikőr torta kocka hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cm-es felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cm-es felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.
Töltelék:
A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.
A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.
Díszítés:
Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.
A tortabevonót megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a Tojáslikőr torta kocka sütemény tetejére rátesszük a karamell-dekorációt.
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.
Töltelék:
A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.
A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.
Díszítés:
Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.
A tortabevonót megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a Tojáslikőr torta kocka sütemény tetejére rátesszük a karamell-dekorációt.
Tippek:
Tojáslikőr helyett elkészíthetjük a Tojáslikőr torta kocka töltelékét 200 g lágy margarin, 150 ml hideg tej és 150 ml narancslé keverékével is.
A krémhez használhatunk egy nagy hűtőtasakot is. Ollóval egyszerűen vágjuk le az egyik csücskét.
A tortalapot sütőformában is megsüthetjük.
A krémhez használhatunk egy nagy hűtőtasakot is. Ollóval egyszerűen vágjuk le az egyik csücskét.
A tortalapot sütőformában is megsüthetjük.



Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?