
Mézeskalács /Gluténmentes/


Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)


Mézeskalács /Gluténmentes/
Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A süteményporba belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket, citromhéjat, hozzáadjuk a mézes keveréket.
Nem kell pihentetni, hanem rögtön kinyújtjuk lisztes deszkán 4 mm vékonyra, pici formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Tojással, szezámmaggal díszítjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 5-10 percig sütjük, kicsit megdagadnak, de nem folyik szét!
Ha elkészült és kihűlt, mázat készíthetünk hozzá, ha szeretnénk.
Ha megdermedt dobozba tesszük, hetekig puha maradna, ha nem fogyna el! :)

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?