Mézeskalács tippek és trükkök

Dátum 2019. december 06.

A mézeskalács nem kizárólag a három napos karácsonyi ünnephez tartozó finomság, hanem az adventi időszak egyik elengedhetetlen nyalánksága is. Mutatjuk a trükköket, hogy igazán finomra sikerülhessen!

Sokan félnek hozzálátni az elkészítéshez, pedig néhány fontos szabályt betartva valójában könnyebb, mint gondolnánk. 

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Az alábbi tippekkel biztos lesz a siker

  • A méz miatt nehéznek tűnhet a tészta elkészítése, de semmiképpen se adjuk fel az elején. Ha megbízható helyről származik a receptünk, akkor az elkészítés folyamán előáll majd a megfelelő állag.
  • A hozzávalókat mindig alaposan érdemes összedolgozni, hogy működjön a recept.
  • A mézeskalács tésztájának kifejezetten jót tesz, ha pihenhet. Hűtőben akár egész éjszakára ott hagyhatjuk, másnap pedig már tudjuk is nyújtani. Az elkészítésnél érdemes ennek megfelelően kalkulálni az idővel.
  • A tésztát lisztezett deszkán érdemes nyújtani, mert főleg a méz miatt ragacsosabb lehet. Fontos, hogy kiemelten figyeljünk az arányokra, ne tegyünk túl sok lisztet a tészta alá, mert ez a végeredményt is komolyan befolyásolhatja.
  • Amikor kiszúrókat vásárolunk, kerüljük azokat a formákat, melyek túl részletgazdagok, vagy túl keskeny részek is vannak bennük. Egyrészt az ilyen kiszúróból nehezen jön ki a tészta, nem lehet vele szépen dolgozni, másrészt az ilyen kiszúróval készített mézeskalácsok könnyebben el is törhetnek.
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • A tésztát 4-5 miliméteresre nyújtsuk legalább, mert ha túl vékony, akkor szintén könnyen törhet.
  • A sütőből akkor érdemes kivenni a mézeskalácsokat, amikor még nem kezdenek el pirulni. Igaz, ilyenkor még azt gondolhatjuk, hogy nem sültek meg teljesen, viszont így lesznek igazán finomak.
  • Ha gyerekekkel együtt készítjük, díszítjük a mézeskalácsokat, érdemes a díszítéshez dekortollakat használnunk, hiszen azokat ők is könnyen tudják kezelni.
  • A kidíszített darabokat szobahőmérsékleten, teljes száradásig hagyjuk pihenni, hogy ne maszatolódjanak el a minták.
  • Ha a mézeskalácsokból a fára is szeretnénk díszeket akasztani, akkor még sütés előtt fúrjunk lyukat rájuk. Ezt lehetőleg olyan helyen tegyük, ahol nem túl keskeny a forma.
  • Ha puha mézeskalácsokat szeretnénk, tegyünk melléjük a dobozba pár darab almahéjat.
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
3 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!