Mézeskalács tippek és trükkök

Dátum 2019. december 06.

A mézeskalács nem kizárólag a három napos karácsonyi ünnephez tartozó finomság, hanem az adventi időszak egyik elengedhetetlen nyalánksága is. Mutatjuk a trükköket, hogy igazán finomra sikerülhessen!

Sokan félnek hozzálátni az elkészítéshez, pedig néhány fontos szabályt betartva valójában könnyebb, mint gondolnánk. Az alábbi tippekkel biztos lesz a siker:

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • A méz miatt nehéznek tűnhet a tészta elkészítése, de semmiképpen se adjuk fel az elején. Ha megbízható helyről származik a receptünk, akkor az elkészítés folyamán előáll majd a megfelelő állag.
  • A hozzávalókat mindig alaposan érdemes összedolgozni, hogy működjön a recept.
  • A mézeskalács tésztájának kifejezetten jót tesz, ha pihenhet. Hűtőben akár egész éjszakára ott hagyhatjuk, másnap pedig már tudjuk is nyújtani. Az elkészítésnél érdemes ennek megfelelően kalkulálni az idővel.
  • A tésztát lisztezett deszkán érdemes nyújtani, mert főleg a méz miatt ragacsosabb lehet. Fontos, hogy kiemelten figyeljünk az arányokra, ne tegyünk túl sok lisztet a tészta alá, mert ez a végeredményt is komolyan befolyásolhatja.
  • Amikor kiszúrókat vásárolunk, kerüljük azokat a formákat, melyek túl részletgazdagok, vagy túl keskeny részek is vannak bennük. Egyrészt az ilyen kiszúróból nehezen jön ki a tészta, nem lehet vele szépen dolgozni, másrészt az ilyen kiszúróval készített mézeskalácsok könnyebben el is törhetnek.
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • A tésztát 4-5 miliméteresre nyújtsuk legalább, mert ha túl vékony, akkor szintén könnyen törhet.
  • A sütőből akkor érdemes kivenni a mézeskalácsokat, amikor még nem kezdenek el pirulni. Igaz, ilyenkor még azt gondolhatjuk, hogy nem sültek meg teljesen, viszont így lesznek igazán finomak.
  • Ha gyerekekkel együtt készítjük, díszítjük a mézeskalácsokat, érdemes a díszítéshez dekortollakat használnunk, hiszen azokat ők is könnyen tudják kezelni.
  • A kidíszített darabokat szobahőmérsékleten, teljes száradásig hagyjuk pihenni, hogy ne maszatolódjanak el a minták.
  • Ha a mézeskalácsokból a fára is szeretnénk díszeket akasztani, akkor még sütés előtt fúrjunk lyukat rájuk. Ezt lehetőleg olyan helyen tegyük, ahol nem túl keskeny a forma.
  • Ha puha mézeskalácsokat szeretnénk, tegyünk melléjük a dobozba pár darab almahéjat.
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!