Mézeskalács tippek és trükkök

Dátum 2019. december 06.

A mézeskalács nem kizárólag a három napos karácsonyi ünnephez tartozó finomság, hanem az adventi időszak egyik elengedhetetlen nyalánksága is. Mutatjuk a trükköket, hogy igazán finomra sikerülhessen!

Sokan félnek hozzálátni az elkészítéshez, pedig néhány fontos szabályt betartva valójában könnyebb, mint gondolnánk. Az alábbi tippekkel biztos lesz a siker:

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
  • A méz miatt nehéznek tűnhet a tészta elkészítése, de semmiképpen se adjuk fel az elején. Ha megbízható helyről származik a receptünk, akkor az elkészítés folyamán előáll majd a megfelelő állag.
  • A hozzávalókat mindig alaposan érdemes összedolgozni, hogy működjön a recept.
  • A mézeskalács tésztájának kifejezetten jót tesz, ha pihenhet. Hűtőben akár egész éjszakára ott hagyhatjuk, másnap pedig már tudjuk is nyújtani. Az elkészítésnél érdemes ennek megfelelően kalkulálni az idővel.
  • A tésztát lisztezett deszkán érdemes nyújtani, mert főleg a méz miatt ragacsosabb lehet. Fontos, hogy kiemelten figyeljünk az arányokra, ne tegyünk túl sok lisztet a tészta alá, mert ez a végeredményt is komolyan befolyásolhatja.
  • Amikor kiszúrókat vásárolunk, kerüljük azokat a formákat, melyek túl részletgazdagok, vagy túl keskeny részek is vannak bennük. Egyrészt az ilyen kiszúróból nehezen jön ki a tészta, nem lehet vele szépen dolgozni, másrészt az ilyen kiszúróval készített mézeskalácsok könnyebben el is törhetnek.
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • A tésztát 4-5 miliméteresre nyújtsuk legalább, mert ha túl vékony, akkor szintén könnyen törhet.
  • A sütőből akkor érdemes kivenni a mézeskalácsokat, amikor még nem kezdenek el pirulni. Igaz, ilyenkor még azt gondolhatjuk, hogy nem sültek meg teljesen, viszont így lesznek igazán finomak.
  • Ha gyerekekkel együtt készítjük, díszítjük a mézeskalácsokat, érdemes a díszítéshez dekortollakat használnunk, hiszen azokat ők is könnyen tudják kezelni.
  • A kidíszített darabokat szobahőmérsékleten, teljes száradásig hagyjuk pihenni, hogy ne maszatolódjanak el a minták.
  • Ha a mézeskalácsokból a fára is szeretnénk díszeket akasztani, akkor még sütés előtt fúrjunk lyukat rájuk. Ezt lehetőleg olyan helyen tegyük, ahol nem túl keskeny a forma.
  • Ha puha mézeskalácsokat szeretnénk, tegyünk melléjük a dobozba pár darab almahéjat.
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!