![Csoki tekercs gyümölcskenyér módra](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23898/csoki-tekercs-gyumolcskenyer-modra-14868.jpg)
Csoki tekercs gyümölcskenyér módra
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.
![Csoki tekercs gyümölcskenyér módra](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23898/csoki-tekercs-gyumolcskenyer-modra-14870.jpg)
![Csoki tekercs gyümölcskenyér módra](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23898/csoki-tekercs-gyumolcskenyer-modra-14871.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csoki tekercs gyümölcskenyér módra
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.
![Csoki tekercs gyümölcskenyér módra](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23898/csoki-tekercs-gyumolcskenyer-modra-14868.jpg)
![Csoki tekercs gyümölcskenyér módra](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23898/csoki-tekercs-gyumolcskenyer-modra-14870.jpg)
![Csoki tekercs gyümölcskenyér módra](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23898/csoki-tekercs-gyumolcskenyer-modra-14871.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?