
Csoki tekercs gyümölcskenyér módra



Hozzávalók
A tésztához:
200 ml tej
100 g Rama Vajas íz
450 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 darab tojás (M-es méretű)
125 g mazsola rumba áztatva
A töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Marcipán
120 g Dr. Oetker Tortadara kakaós (4 tasak)
50 g Rama Vajas íz (puha)
1 darab tojás (M-es méretű)
A kenéshez és szóráshoz:
kb. 1 ek. tej
1 ek. szeletelt mandula
50 g Rama margarin
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
kb. 1 ek. porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Jól becsomagolva a Csoki tekercs gyümölcskenyér módra sütemény kb. két hétig tárolható.
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.



Kedvencnek jelölöm

Csoki tekercs gyümölcskenyér módra
Hozzávalók
kb. 25 szelet Csoki tekercs gyümölcskenyér módra elkészítéséhez
A tésztához:
200 ml tej
100 g Rama Vajas íz
450 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es méretű)
125 g mazsola rumba áztatva
A töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Marcipán
120 g Dr. Oetker Tortadara kakaós (4 tasak)
50 g Rama Vajas íz (puha)
1 darab tojás (M-es méretű)
A kenéshez és szóráshoz:
kb. 1 ek. tej
1 ek. szeletelt mandula
50 g Rama margarin
kb. 1 ek. porcukor
A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40 - 45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Jól becsomagolva a Csoki tekercs gyümölcskenyér módra sütemény kb. két hétig tárolható.
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.



Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?