Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csoki tekercs gyümölcskenyér módra

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

200 ml tej
100 g Rama Vajas íz
450 g búzaliszt
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es méretű)
125 g mazsola rumba áztatva

A töltelékhez:

50 g Rama Vajas íz (puha)
1 darab tojás (M-es méretű)

A kenéshez és szóráshoz:

kb. 1 ek. tej
1 ek. szeletelt mandula
50 g Rama margarin
kb. 1 ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.

Elkészítés:

Kelt tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.
A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 40 - 45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A Csoki tekercs gyümölcskenyér módra süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tekercset porcukorral megszórjuk.

Tipp:

Jól becsomagolva a Csoki tekercs gyümölcskenyér módra sütemény kb. két hétig tárolható.
A sütemény töltelékét ízlés szerint variálhatjuk karácsonyi fűszerekkel, mazsolával, csokidarabokkal és kandírozott gyümölcsökkel.
Csoki tekercs gyümölcskenyér módra Csoki tekercs gyümölcskenyér módra Csoki tekercs gyümölcskenyér módra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!