Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalácsos forró csoki

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók 2 adaghoz:

1 evőkanál kristálycukor
8 dkg tejcsokoládé(bármilyen furcsa én sima Spar-os tejcsokiból csináltam)
4 dl tej
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
tejszínhab
víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

4 evőkanál forró vízhez hozzáadom a kakaóport,a cukrot és a fűszerkeveréket. Egy edényben felteszem melegíteni a tejet, és belekockázom a tejcsokit. Addig kevergetem, amíg a csoki el nem olvad, ezután hozzáöntöm a megfűszerezett kakaót, és felforralom.
Forrás után csészékbe öntöm, tejszínhabbal díszítem, amit megszórok kakaóporral vagy fahéjjal.(a fahéj vágykeltő hatású :D)
Mézeskalácsos forró csoki

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!