Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mikulás-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mikulás-torta

6 darab tojás
240 g cukor
180 g finomliszt
6 ek. víz
csipet só
pudingpor (bármilyen ízű)
0,5 l tej
2 darab teavaj
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 6 ek. vizet és a 240 g cukrot a vaníliás cukrokkal és habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet is. Ebből az adagból két tepsi piskóta lesz, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsül (nekem légkeveréses elektromos sütőm van, nagyon gyorsan süt, de pl. gázsütőben még sosem sikerült piskótát sütnöm, mindig leég és lapos marad).
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.

Alternatív elkészítés

Ennek a tortámnak a receptje és az elkészítése megegyezik a Rudolf-tortáéval, csak itt a forma más. Ezt a Mikulás-tortát ma délután sütöttem egy holnapi céges Mikulásrendezvényre, a gyerekeknek.
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Mikulás-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!