Mikulás-torta
Hozzávalók
Mikulás-torta
6 darab tojás
240 g cukor
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
180 g finomliszt
6 ek. víz
csipet só
2 tk. Dr. Oetker Sütőpor
pudingpor (bármilyen ízű)
0,5 l tej
2 darab teavaj
20 dkg porcukor
Dr. Oetker Marcipán
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 6 ek. vizet és a 240 g cukrot a vaníliás cukrokkal és habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet is. Ebből az adagból két tepsi piskóta lesz, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsül (nekem légkeveréses elektromos sütőm van, nagyon gyorsan süt, de pl. gázsütőben még sosem sikerült piskótát sütnöm, mindig leég és lapos marad).
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
Alternatív elkészítés
Ennek a tortámnak a receptje és az elkészítése megegyezik a Rudolf-tortáéval, csak itt a forma más. Ezt a Mikulás-tortát ma délután sütöttem egy holnapi céges Mikulásrendezvényre, a gyerekeknek.
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Kedvencnek jelölöm
Mikulás-torta
Hozzávalók
Mikulás-torta
6 darab tojás
240 g cukor
2 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
180 g finomliszt
6 ek. víz
csipet só
2 tk. Dr. Oetker Sütőpor
pudingpor (bármilyen ízű)
0,5 l tej
2 darab teavaj
20 dkg porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadunk 6 ek. vizet és a 240 g cukrot a vaníliás cukrokkal és habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet is. Ebből az adagból két tepsi piskóta lesz, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsül (nekem légkeveréses elektromos sütőm van, nagyon gyorsan süt, de pl. gázsütőben még sosem sikerült piskótát sütnöm, mindig leég és lapos marad).
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
Alternatív elkészítés
Ennek a tortámnak a receptje és az elkészítése megegyezik a Rudolf-tortáéval, csak itt a forma más. Ezt a Mikulás-tortát ma délután sütöttem egy holnapi céges Mikulásrendezvényre, a gyerekeknek.
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?