Mikulás-torta
Hozzávalók
Mikulás-torta
Elkészítés
Elkészítés
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
Alternatív elkészítés
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Mikulás-torta
Hozzávalók
Mikulás-torta
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingot a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, addig formára vágjuk a piskótát, megszínezhetjük a marcipánt (én mindig fehéret veszek és magam színezem, így olcsóbb). A piskóta bevonásához elkészíthetjük a vajkrémet is: 1 teavajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Ez a réteg azért kell a tortára, mert ehhez tapad a marcipán.
Ha a puding majdnem kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverünk egy teavajat (hogy jobb állaga és íze legyen a krémnek) és tölthetjük is a piskótát. Ezután már csak a vajkrém-réteget és a marcipánt kell rásimítanunk. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy megdermedjen benne a pudingos krém.
Alternatív elkészítés
Természetesen másfajta krémekkel is meg lehet tölteni, én minden tortámhoz ezt a piskótareceptet használom (néha dupla adagban, ha nagy a torta) és a töltelékkel variálok: túrós-tejszínes, joghurtos-gyümölcsös, epres-mascarponés, gesztenyés-tejszínes krémekkel is készítettem már.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?