Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Milka torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek liszt
1 ek étkezési keményítő

Krém:

3-4 ek cukor
6 dl tej
1 tábla Milka tejcsoki
2 dl tejszín

Díszítés:

2 dl tejszín
csoki (ét és fehér)
étolaj
Milka szív alakú csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 2 ek. vízzel és 3 ek. cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval és 3 ek. cukorral+1 van. cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet, étkezési keményítőt és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Zsúrtorta forma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 4 dl növényi tejszínt (hulalát szoktam) némi porcukorral, és ebből a felét a krémhez keverjük, a másik felével díszítjük. A tetején kétféle csokimáz van: először az olvasztott étcsokit kenjük rá, majd párhuzamos csíkokat csorgassunk rá a fehér csoki mázból, és fogpiszkálóval húzzunk bele merőleges vonalakat (Eszterházy minta). Csokimáz: negyed tábla csokihoz kb. 1 tk. olaj, ezt olvasszuk fel.

Tálalás

Zsúrtorta méretű torta lesz!
Milka torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!