
Milka torta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Zsúrtorta forma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 4 dl növényi tejszínt (hulalát szoktam) némi porcukorral, és ebből a felét a krémhez keverjük, a másik felével díszítjük. A tetején kétféle csokimáz van: először az olvasztott étcsokit kenjük rá, majd párhuzamos csíkokat csorgassunk rá a fehér csoki mázból, és fogpiszkálóval húzzunk bele merőleges vonalakat (Eszterházy minta). Csokimáz: negyed tábla csokihoz kb. 1 tk. olaj, ezt olvasszuk fel.
Tálalás


Milka torta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Zsúrtorta forma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 4 dl növényi tejszínt (hulalát szoktam) némi porcukorral, és ebből a felét a krémhez keverjük, a másik felével díszítjük. A tetején kétféle csokimáz van: először az olvasztott étcsokit kenjük rá, majd párhuzamos csíkokat csorgassunk rá a fehér csoki mázból, és fogpiszkálóval húzzunk bele merőleges vonalakat (Eszterházy minta). Csokimáz: negyed tábla csokihoz kb. 1 tk. olaj, ezt olvasszuk fel.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?