Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Milka torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 tojás
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek liszt
1 ek étkezési keményítő

Krém:

3-4 ek cukor
6 dl tej
1 tábla Milka tejcsoki
2 dl tejszín

Díszítés:

2 dl tejszín
csoki (ét és fehér)
étolaj
Milka szív alakú csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 2 ek. vízzel és 3 ek. cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval és 3 ek. cukorral+1 van. cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet, étkezési keményítőt és a kakaóport; összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Zsúrtorta forma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 4 dl növényi tejszínt (hulalát szoktam) némi porcukorral, és ebből a felét a krémhez keverjük, a másik felével díszítjük. A tetején kétféle csokimáz van: először az olvasztott étcsokit kenjük rá, majd párhuzamos csíkokat csorgassunk rá a fehér csoki mázból, és fogpiszkálóval húzzunk bele merőleges vonalakat (Eszterházy minta). Csokimáz: negyed tábla csokihoz kb. 1 tk. olaj, ezt olvasszuk fel.

Tálalás

Zsúrtorta méretű torta lesz!
Milka torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!