Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mince pie ( angol karàcsonyi pite)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelèk:

1db alma hàmozva apró kockàra vàgva
50 g kandírozott narancshéj
50 g mazsola
100 g aszalt sàrgabarack apró kockàra vàgva
100 g aszalt àfonya
1/2 teáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
1 dl narancslè
5 dkg vaj
2 ek barnacukor vagy mèz
3 ek konyak
1 csipet só

Tèszta:

175 g liszt
75 g vaj
25 g porcukor
1 narancshèj
1 tojàs
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A lisztet ès vajat összemorzsoljuk, majd hozzàadjuk a cukrot ès tojàst ès rugalmas tèsztàvà gyúrjuk.
Fèl óràt pihentetjük.
Vèkonyra nyújtjuk ès köröket szaggatunk, amivel kibèleljük a muffinformàkat.
Töltsünk mindegyikbe a töltelèkből.
A tetejüket a maradèk tèsztàból kiszaggatott csillagokkal dìszìtjük.
Tetejèt tojàssal lekenjük.
Lehet egy nagyobb pitèt is kèszìteni.
170 'C sütjük 15 -20 percig mìg aranybarna lesz.

Mincemeat / Töltelèk

Pàr nappal előbb kell elkèszìteni.
Egy serpenyöben a vajon az almàt megpàroljuk 2-3 perc alatt . Önthetünk rà 3 ek vizet majd a cukorral, fűszerekkel szórjuk meg, pàroljuk össze ès keverjük hozzà a többi hozzàvalót is .
Mèg melegen rakjuk befőttes üvegbe, zàrjuk le ès 3-4 napig èrleljük.

Alternatív elkészítés

Eredetileg hússal ès gyümölccsel kèszült a töltelèk. A 13. szàzadtól kèszìtik, ez a vega vàltozat.
 Mince pie ( angol karàcsonyi pite)  Mince pie ( angol karàcsonyi pite)  Mince pie ( angol karàcsonyi pite)  Mince pie ( angol karàcsonyi pite)  Mince pie ( angol karàcsonyi pite)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!