
Mini Pavlova torta



Hozzávalók
Tepsihez:
Habcsókokhoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 100-110 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.
Töltelék:
A tejfölt, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.
Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A Mini Pavlova torta sütemény tetejét egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:


Mini Pavlova torta
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Habcsókokhoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 100-110 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.
Töltelék:
A tejfölt, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.
Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A Mini Pavlova torta sütemény tetejét egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?