
Mini Pavlova torta



Hozzávalók
Tepsihez:
Habcsókokhoz:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 100-110 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.
Töltelék:
A Creme Vega-t, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.
Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A süteményt egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:


Mini Pavlova torta
Hozzávalók
Tepsihez:
Habcsókokhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 100-110 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.
Töltelék:
A Creme Vega-t, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.
Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A süteményt egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Könnyű desszertek tavaszra
A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.


Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?