Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini Pavlova torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókokhoz:

6 darab tojásfehérje (M-es)
2 csipet só
250 g cukor
piros ételszínezék

Töltelékhez:

150 g tejföl 20 %-os
200 g krémsajt
60 g málnalekvár

Díszítéshez:

kb. 12 szem málna
kb. 24 darab Kinder Schoko Bons®
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mini Pavlova torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Habcsókokhoz:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 100-110 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.

Töltelék:
A tejfölt, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.

Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A Mini Pavlova torta sütemény tetejét egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A Mini Pavlova torta sütemény habcsók-kelyheit már előző nap elkészíthetjük, majd jól záró dobozban tároljuk.
A Mini Pavlova torta gluténmentesen elkészíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!