Mini palacsinta
Hozzávalók
Tésztához:
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
½ teáskanál Dr. Oetker Vanília őrlemény
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Továbbá:
némi étolaj
vegyes bogyós gyümölcsök (friss vagy fagyasztott) (pl. áfonya, eper és/vagy málna)
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.
Kedvencnek jelölöm
Mini palacsinta
Hozzávalók
kb. 40-45 darab elkészítéséhez
Tésztához:
2 darab tojás (M-es)
50 g cukor
½ teáskanál Dr. Oetker Vanília őrlemény
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Továbbá:
némi étolaj
vegyes bogyós gyümölcsök (friss vagy fagyasztott) (pl. áfonya, eper és/vagy málna)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.
A tojásokat, a cukrot és a vanília őrleményt keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt keverjük habosra. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük a tojásos masszához.
Melegítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsük a tésztát egy nyomózsákba, és töltsünk a serpenyőbe (Ø kb. 5 cm) a tésztakorongokat, vagy kb. 1-2 teáskanálnyi tésztát. Süssük a mini palacsintákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Szedjük le vagy gondosan mossuk meg a bogyókat. Tálaljuk a forró palacsintákat friss bogyós gyümölcsökkel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?