Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini-Pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
2 evőkanál étolaj
175 ml meleg víz

Feltéthez:

150 g fagyasztott brokkoli
200 g paradicsom
4 evőkanál paradicsomos ketchup
80 g vékony szalámiszeletek
frissen őrölt bors
oregánó
200 g reszelt Gouda vagy mozzarella sajt

Szóráshoz:

néhány bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet az élesztővel. Adjuk hozzá a szükséges többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk 15 percig pihenni.

Feltét:
A brokkolivirágokat a csomagolás utasításai szerint olvasszuk ki. Mossuk meg és szeleteljük fel a paradicsomot. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki, és melegítsük fel a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. A tésztát 4 egyenlő darabra osztjuk, majd golyókat formázunk belőle, és mindegyikből egy kb. 14 cm Ø kört formázunk. Helyezzünk 2 tésztát a tepsire, és kenjük meg paradicsomos ketchuppal, a szélén hagyva kb. 1 cm-t szabadon. Tegyük rá a szalámit, a brokkolit és a paradicsomot, majd szórjuk meg sóval és fűszerekkel. Megszórjuk reszelt sajttal, a tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a pizzát megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A maradék két tésztalapot ugyanígy készítsük el és süssük meg. A szóráshoz öblítsük le a bazsalikomot, töröljük szárazra, szedjük le a leveleket a száráról, vágjuk csíkokra, és tálalás előtt

Tipp:

Vegetáriánus változat:
A vegetáriánus mini pizzákhoz öblítsünk le néhány bazsalikomlevelet, töröljük szárazra, tépjük le a leveleket a száráról, és vágjuk apróra. Keverjünk össze 200 g krémsajtot, 1 teáskanál mustárt, egy kis sót és bazsalikomleveleket. Mossunk meg, szárítsunk meg és vágjunk fel 3 paradicsomot. A gombaszeletet szűrőn csepegtessük le (tiszta súly kb. 170 g). 150 g kéksajtot vágjunk apró kockákra. Először kenjük meg a 4 tésztalapot a krémsajtos keverékkel, majd terítsük rá a paradicsomot, a gombát és a sajtot. Süssük meg a pizzákat a fent leírtak szerint.
Mini-Pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!