Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini-Pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
½ teáskanál só
2 evőkanál étolaj
175 ml meleg víz

Feltéthez:

150 g fagyasztott brokkoli
200 g paradicsom
4 evőkanál paradicsomos ketchup
80 g vékony szalámiszeletek
frissen őrölt bors
oregánó
200 g reszelt Gouda vagy mozzarella sajt

Szóráshoz:

néhány bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze a lisztet az élesztővel. Adjuk hozzá a szükséges többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk 15 percig pihenni.

Feltét:
A brokkolivirágokat a csomagolás utasításai szerint olvasszuk ki. Mossuk meg és szeleteljük fel a paradicsomot. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki, és melegítsük fel a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. A tésztát 4 egyenlő darabra osztjuk, majd golyókat formázunk belőle, és mindegyikből egy kb. 14 cm Ø kört formázunk. Helyezzünk 2 tésztát a tepsire, és kenjük meg paradicsomos ketchuppal, a szélén hagyva kb. 1 cm-t szabadon. Tegyük rá a szalámit, a brokkolit és a paradicsomot, majd szórjuk meg sóval és fűszerekkel. Megszórjuk reszelt sajttal, a tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a pizzát megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A maradék két tésztalapot ugyanígy készítsük el és süssük meg. A szóráshoz öblítsük le a bazsalikomot, töröljük szárazra, szedjük le a leveleket a száráról, vágjuk csíkokra, és tálalás előtt

Tipp:

Vegetáriánus változat:
A vegetáriánus mini pizzákhoz öblítsünk le néhány bazsalikomlevelet, töröljük szárazra, tépjük le a leveleket a száráról, és vágjuk apróra. Keverjünk össze 200 g krémsajtot, 1 teáskanál mustárt, egy kis sót és bazsalikomleveleket. Mossunk meg, szárítsunk meg és vágjunk fel 3 paradicsomot. A gombaszeletet szűrőn csepegtessük le (tiszta súly kb. 170 g). 150 g kéksajtot vágjunk apró kockákra. Először kenjük meg a 4 tésztalapot a krémsajtos keverékkel, majd terítsük rá a paradicsomot, a gombát és a sajtot. Süssük meg a pizzákat a fent leírtak szerint.
Mini-Pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!