
Mini-Quiche-Lorraine



Hozzávalók
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:


Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?