Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini-Quiche-Lorraine

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
125 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

100 g szalonna- vagy sonkakocka
100 g Gouda sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A 6 forma alját zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.

Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.

Tipp:

A quiche-t elkészíthetjük quich- vagy csatos tortaformában (26-28 cm Ø) is. Ehhez a tésztát golyóvá formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 34 cm Ø) nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, a tésztát kissé a széléhez nyomjuk, és a quiche alját villával többször megszurkáljuk. Kb. 15 perc alatt elősütjük, egyébként úgy készítjük el, mint a mini quiche-t.
Mini-Quiche-Lorraine

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!