Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
125 g lágy vaj vagy margarin
Tetejére:
100 g szalonna- vagy sonkakocka
100 g Gouda sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
1 teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés:
A 6 forma alját zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
A quiche-t elkészíthetjük quich- vagy csatos tortaformában (26-28 cm Ø) is. Ehhez a tésztát golyóvá formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 34 cm Ø) nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, a tésztát kissé a széléhez nyomjuk, és a quiche alját villával többször megszurkáljuk. Kb. 15 perc alatt elősütjük, egyébként úgy készítjük el, mint a mini quiche-t.
Kedvencnek jelölöm
Mini-Quiche-Lorraine
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
6 tartelette sütőformához emelőtalppal (12 cm Ø):
zsiradék
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál só
125 g lágy vaj vagy margarin
Tetejére:
100 g szalonna- vagy sonkakocka
100 g Gouda sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
1 teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A 6 forma alját zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, az adagokat golyókká formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerekre (kb. 13 cm Ø) nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formákat. A tésztát a szélén kicsit megnyomkodjuk, és a tészta alját villával többször megszurkáljuk. A formákat a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
A quiche-t a formákban sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni.
Tetejére:
A szalonnát vagy a sonkát edényben megpároljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. A sajtot durvára reszeljük. A szalonna- vagy sonkakockákat összekeverjük a sajttal, a tojásokkal, a tejszínnel és a keményítővel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket evőkanállal elosztjuk a quiche alján, a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és ugyanazon a hőfokon készre sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini-quiche-t melegen és ízlés szerint snidlingkarikákkal megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
A quiche-t elkészíthetjük quich- vagy csatos tortaformában (26-28 cm Ø) is. Ehhez a tésztát golyóvá formázzuk, és enyhén lisztezett munkafelületen kerek lappá (kb. 34 cm Ø) nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, a tésztát kissé a széléhez nyomjuk, és a quiche alját villával többször megszurkáljuk. Kb. 15 perc alatt elősütjük, egyébként úgy készítjük el, mint a mini quiche-t.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?