Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mirabella szilvadzsem almaborral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab 200 ml-es üveg Mirabella szilvadzsem almaborral elkészítéséhez

3 ág friss citromillatú kakukkfű
400 g alma (előkészítve mérjük le)
400 g Mirabella szilva (előkészítve mérjük le)
200 ml almabor (cider)

A Mirabella szilvadzsem almaborral elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromillatú kakukkfüvet megmossuk, és szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A szilvát megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. Az almaborból 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, az almabort és a kakukkfüvet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, a kakukkfüvet kivesszük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Mirabella szilvadzsem almaborral

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Csökkentett kalória
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!