Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édesburgonya snack avokádóval

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab sonkahagyma
200 ml húsleves alaplé
300 ml narancslé
100 g mandulakrém
frissen őrölt fehér bors
cayenne bors
2 darab érett avokádó
600 g édesburgonya
némi olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés:

A sonkahagymát hámozzuk meg és aprítsuk kicsi kockákra. Felhevített olajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Öntsük fel az alaplével és a narancslével, majd adjuk hozzá a mandulakrémet és keverjük el. A szószt közepes hőmérsékleten főni hagyjuk, amíg sűrűn folyó nem lesz, eközben kevergessük át. Keverjük bele a Creme Vegát, ízesítsük a fűszerekkel és hagyjuk kihűlni.
Az avokádókat felezzük el hosszában, távolítsuk el a magot és kockázzuk a gyümölcshúst. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és szeleteljük kb. ½ cm széles szeletekre. Az egyik oldalukat kenjük be olajjal és szórjuk meg némi sóval. Ezzel az oldalával fektessük a grillrácsra és süssük kb. 6 percig. A másik oldalukat is bekenjük olajjal, megsózzuk, megfordítjuk és kb. 6 perc alatt készre grillezzük.
Tálalás: Az édesburgonyaszeleteket kenjük be egy kevés szósszal és tegyük rá az avokádó kockákat. Ízlés szerint tehetünk mellé zsázsát, és a maradék szószt is mellé szolgálhatjuk.

Tipp:

A szószhoz készíthetünk grillezett zöldségeket vagy fóliában sült krumplit is.
Édesburgonya snack avokádóval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
2 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
2 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
3 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
2 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
1 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!