Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édesburgonya snack avokádóval

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

1 darab sonkahagyma
200 ml zöldség alaplé
300 ml narancslé
100 g mandulakrém
frissen őrölt fehér bors
cayenne bors
2 darab érett avokádó
600 g édesburgonya
némi olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A sonkahagymát hámozzuk meg és aprítsuk kicsi kockákra. Felhevített olajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Öntsük fel az alaplével és a narancslével, majd adjuk hozzá a mandulakrémet és keverjük el. A szószt közepes hőmérsékleten főni hagyjuk, amíg sűrűn folyó nem lesz, eközben kevergessük át. Keverjük bele a Creme Vegát, ízesítsük a fűszerekkel és hagyjuk kihűlni.
Az avokádókat felezzük el hosszában, távolítsuk el a magot és kockázzuk a gyümölcshúst. Hámozzuk meg az édesburgonyákat, és szeleteljük kb. ½ cm széles szeletekre. Az egyik oldalukat kenjük be olajjal és szórjuk meg némi sóval. Ezzel az oldalával fektessük a grillrácsra és süssük kb. 6 percig. A másik oldalukat is bekenjük olajjal, megsózzuk, megfordítjuk és kb. 6 perc alatt készre grillezzük.
Tálalás: Az édesburgonyaszeleteket kenjük be egy kevés szósszal és tegyük rá az avokádó kockákat. Ízlés szerint tehetünk mellé zsázsát, és a maradék szószt is mellé szolgálhatjuk.

Tipp:

A szószhoz készíthetünk grillezett zöldségeket vagy fóliában sült krumplit is.
A Édesburgonya snack avokádóval vegán étrendbe illeszthető vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!