Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes fagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagyihoz:

200 ml hideg tej
150 ml hideg habtejszín
100 g mogyorókrém (pl. Nutella)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy magas falú keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. Röviden belekeverjük a mogyorókrémet és a kakaót. A fagyit fagyasztásra alkalmas edénybe töltjük, lefedjük, és -18°C-on legalább 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára lefagyasztjuk.

Tálalás:
A fagyit tálalás előtt kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagyiból fagylaltkanállal golyókat formázunk, és tálaljuk.

Tippek:

A fagyit fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
A fagyit megszórhatjuk aprított mogyoróval is.
A Mogyorókrémes fagyi mogyorókrém, puding és tejszín felhasználásával készíthető hűsítő finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!