Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes fagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagyihoz:

200 ml hideg tej
150 ml hideg habtejszín
100 g mogyorókrém (pl. Nutella)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy magas falú keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. Röviden belekeverjük a mogyorókrémet és a kakaót. A fagyit fagyasztásra alkalmas edénybe töltjük, lefedjük, és -18°C-on legalább 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára lefagyasztjuk.

Tálalás:
A fagyit tálalás előtt kb. 30 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagyiból fagylaltkanállal golyókat formázunk, és tálaljuk.

Tippek:

A fagyit fagylaltgépben is fagyaszthatjuk. Tartsuk be a gyártó utasításait.
A fagyit megszórhatjuk aprított mogyoróval is.
A Mogyorókrémes fagyi mogyorókrém, puding és tejszín felhasználásával készíthető hűsítő finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!