Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kekszalaphoz:

100 g csokoládéskeksz
40 g vaj vagy margarin

Krémsajthoz:

200 g hideg habtejszín
100 g mogyorókrém, pl. Nutella®
200 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

kb. 1 teáskanál mogyorókrém, pl. Nutella®

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját fedjük le sütőpapírral, és helyezzük rá a tortaforma peremét.

Elkészítés:

Kekszalap:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.

Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.

Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Mogyorókrémes sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!