Mogyorókrémes sajttorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kekszalaphoz:
100 g csokoládéskeksz
40 g vaj vagy margarin
Krémsajthoz:
200 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
100 g mogyorókrém, pl. Nutella®
200 g mascarpone krémsajt
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Díszítéshez:
kb. 1 teáskanál mogyorókrém, pl. Nutella®
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját fedjük le sütőpapírral, és helyezzük rá a tortaforma peremét.
Elkészítés:
Kekszalap:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.
Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.
Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.
Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.
Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorókrémes sajttorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kekszalaphoz:
100 g csokoládéskeksz
40 g vaj vagy margarin
Krémsajthoz:
200 g hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
100 g mogyorókrém, pl. Nutella®
200 g mascarpone krémsajt
Díszítéshez:
kb. 1 teáskanál mogyorókrém, pl. Nutella®
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját fedjük le sütőpapírral, és helyezzük rá a tortaforma peremét.
Elkészítés:
Kekszalap:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.
Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.
Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.
Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.
Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?