
Mogyorókrémes sajttorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kekszalaphoz:
Krémsajthoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.
Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.
Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.


Mogyorókrémes sajttorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kekszalaphoz:
Krémsajthoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.
Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.
Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?