Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kekszalaphoz:

100 g csokoládéskeksz
40 g vaj vagy margarin

Krémsajthoz:

200 g hideg habtejszín
100 g mogyorókrém, pl. Nutella®
200 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

kb. 1 teáskanál mogyorókrém, pl. Nutella®

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját fedjük le sütőpapírral, és helyezzük rá a tortaforma peremét.

Elkészítés:

Kekszalap:
Tegyük a csokoládéskekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával morzsoljuk finomra. Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a formában, és enyhén nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. Tegyük a kekszes alapot felhasználásig a hűtőszekrénybe.

Krémsajt:
Tegyük a tejszínhabot és a zselatin fixet egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük simára.

Tegyük a mogyorókrémet egy keverőtálba, és keverjük simára a többi hozzávalóval. Keverjük hozzá a tejszínhabot, és kenjük a mogyorókrémes krémsajtot a csokoládés kekszes alapra. Tegyük a sajttortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Lazítsuk meg és távolítsuk el a sütőpapírt egy tortaemelővel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma szélét egy asztali késsel. Öntsük a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba, gyúrjuk össze, amíg kissé felmelegszik, és vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Díszítsük a torta tetejét a mogyorókrémmel és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Mogyorókrémes sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!