Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaôs tèszta:

12 dkg őrölt törökmogyoró
5 dkg datolya ( mag nèlkül)
4 dkg kókuszzsìr
2 ek juharszirup, vagy èdesìtő

Gesztenye krèm:

10 dkg főtt gesztenye
2 dkg kókuszzsìr
2 dkg kesudió
1-2 ek juharszirup, vagy èdesìtő

Dìszìtès:

Durvàra vàgott mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkèszìtès előző nap

A datolyàt 2 dl forró vizzel leöntjük ès egy èjszakàra àllni hagyjuk. A kesudiót 1 dl vìzben hagyjuk egy èjszakàn àt puhulni.
Màsnap a leszűrt datolyàt 1-2 ek vìzzel botmixerrel pürèsìtjük.
A kesudiót leszűrjük , 2-3 ek vizet hagyunk rajta ès botmixerrel pürèsìtjük, tejszìn àllagúnak kell lennie.

Kakaós tèszta

A kókuszzsìrt felolvasztjuk. A datolyapürèhez adunk minden hozzàvalót ès összekeverjük. Kókuszgolyó masszàjàhoz hasonló tèsztàt kèt fólia között 4 mm vastag tèglalap alakúra nyújtjuk.

Gesztenye krèm

A főtt gesztenyèt pürèsìtjük vagy ledaràljuk ès kikeverjük a többi hozzàvalóval. Izlès szerint èdesìtjük.
A kakaós tèsztàra kenjük.
Feltekerjük ( lassan mert a tèszta puha)tetejèt mogyoróval megszórjuk.
Hűtöben hagyjuk hülni 3-4 óràt. Szeletelès előtt 15 percre tegyük mèlyhűtőbe.
Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!