Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós ropogós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz:

Tésztához:

50 g pörkölt földimogyoró
3 darab tojás (közepes méretű)
1 csipet só
150 g barnacukor
30 g mogyorókrém
150 g lágy vaj vagy margarin
90 g búzaliszt
1 mokkáskanálnyi Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej

Krokanthoz:

70 g pörkölt földimogyoró
100 g cukor
Kevés napraforgóolaj

Krémhez:

100 g mogyorókrém
250 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tésztához a földimogyorót ledaráljuk. A sütőformát (12 db-os muffin sütőforma) kivajazzuk, lisztezzük vagy papírformákkal béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat a sóval a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a barnacukrot és a vanillincukrot, és további 3 percig verjük. Egy másik keverőedényben a vajat a mogyorókrémmel habosra keverjük. Hozzákeverjük a darált mogyorót. A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel elkeverjük, a vajas masszához szitáljuk, és hozzákeverjük a tejet, majd sima tésztává keverjük. A tojásos masszát alacsony fokozaton a tésztához keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.

A krokanthoz a földimogyorót apróra törjük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra tört mogyorót, és rövid ideig hevítjük. Majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráfektetünk egy újabb sütőpapírt, és nyújtófával vékony lappá szétterítjük. (Fontos! Vigyázzunk, a massza nagyon forró!) Amint a felső papír elválik a mogyorós masszát, lehúzzuk róla. Egy éles kés pengéjét napraforgó olajjal bekenjük, és a még forró krokantot óvatosan 1 cm vékony csíkokra vágjuk. Majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínnel az Aranka krémport elkeverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük, majd a kihűlt muffinok tetején egyenletesen elosztjuk. A krokant csíkokat kb. 5-6 cm hosszú darabokra törjük, és a muffinok tetejét díszítjük vele.
A Mogyorós ropogós muffin vendégváró meglepetésnek is alkalmas, ünnepi jellegű sütemény jeles napokra, családi eseményekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!