Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csoki mousse

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

200 ml tej
5 g (fél csomag) Dr. Oetker Őrölt zselatin
200 g étcsokoládé
50 g cukor
400 ml hideg habtejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet edénybe öntjük, majd a tejbe a zselatint 5 percre beáztatjuk. A csokoládét durvára aprítjuk. A zselatint közepes hőfokon habverővel kevergetés közben feloldjuk (nem forraljuk), és hozzáadjuk a cukrot. A csokoládét szintén hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett a tejben felolvasztjuk. A csokis tejet keverőtálba öntjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.

Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.

Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.

Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.


Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.

Tipp:

Elkészíthetjük a mousse-t még 2 evőkanál konyak vagy rum hozzáadásával is.
A Csoki mousse viszonylag gyorsan elkészíthető desszertkrém.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!