
Csoki mousse



Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.
Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.
Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.
Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.
Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.
Tipp:


Csoki mousse
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejszínt kemény habbá felverjük, és a csokis tejhez óvatosan hozzákeverjük. A masszát lapos felfújtformába (kb. 32x19 cm) öntjük, és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a mousse-ból fagylaltadagoló kanállal golyókat vagy evőkanál segítségével halmokat formázunk, és tányérokon elosztjuk. Ízlés szerint Dr. Oetker tortadarával díszíthetjük.
Variációk:
Mousse amaretti keksszel
40 g amaretti kekszet durvára aprítunk, és óvatosan belekeverjük a mousse-ba. A mousse-t tálalás előtt keményre felvert tejszínhabbal és amaretti keksszel körítjük.
Karácsonyi csoki-mousse
½-1 teáskanál mézeskalács fűszert belekeverünk a keményre felvert tejszínhabba. A mousse-t ízlés szerint tálalhatjuk rumban eltett gyümölcsökkel.
Mousse mangó-öntettel
1 érett mangót meghámozunk, elfelezzük, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, pürésítjük, kevés narancslével sűrű szósszá keverjük, majd 1 ek citromlével, kevés vanillincukorral és cukorral ízesítjük. A szószt a mousse mellé tálaljuk.
Mousse fehér csoki öntettel
100 g fehér csokit 125 g habtejszínnel kis edényben alacsony hőfokon selymes krémmé keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szószt a mousse mellé tálaljuk, és ízlés szerint megszórhatjuk aprított pisztáciával.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?