Mogyoróvajas linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróformák (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø és kb. 2 cm Ø)
Tésztához:
225 g búzaliszt
75 g őrölt törökmogyoró
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Mázhoz:
kb. 75-100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezenkívül:
kb. 250-275 g lágy mogyoróvaj
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az őrölt törökmogyoróval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat a tepsibe tesszük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kör alakot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután tetszés szerint díszítjük vele a kiszúrt linzereket (pl. félig bevonjuk), és süteményrácsra helyezve hagyjuk megszilárdulni.
A minta nélküli linzereket megkenjük mogyoróvajjal, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
A lisztet az őrölt törökmogyoróval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat a tepsibe tesszük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kör alakot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután tetszés szerint díszítjük vele a kiszúrt linzereket (pl. félig bevonjuk), és süteményrácsra helyezve hagyjuk megszilárdulni.
A minta nélküli linzereket megkenjük mogyoróvajjal, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Tipp:
Még intenzívebben mogyorós ízvilágú lesz a linzer tésztája, ha a törökmogyorót először durvára aprítjuk, és forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Ezután rögtön áthelyezzük egy hideg tányérra, hagyjuk kihűlni, majd finomra őröljük.
Kedvencnek jelölöm
Mogyoróvajas linzer
Hozzávalók
kb. 12-14 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
kiszúróformák (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø és kb. 2 cm Ø)
Tésztához:
225 g búzaliszt
75 g őrölt törökmogyoró
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
Mázhoz:
kb. 75-100 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezenkívül:
kb. 250-275 g lágy mogyoróvaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az őrölt törökmogyoróval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat a tepsibe tesszük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kör alakot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután tetszés szerint díszítjük vele a kiszúrt linzereket (pl. félig bevonjuk), és süteményrácsra helyezve hagyjuk megszilárdulni.
A minta nélküli linzereket megkenjük mogyoróvajjal, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
A lisztet az őrölt törökmogyoróval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat a tepsibe tesszük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kör alakot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután tetszés szerint díszítjük vele a kiszúrt linzereket (pl. félig bevonjuk), és süteményrácsra helyezve hagyjuk megszilárdulni.
A minta nélküli linzereket megkenjük mogyoróvajjal, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.
Tipp:
Még intenzívebben mogyorós ízvilágú lesz a linzer tésztája, ha a törökmogyorót először durvára aprítjuk, és forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Ezután rögtön áthelyezzük egy hideg tányérra, hagyjuk kihűlni, majd finomra őröljük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?