Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Party kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
300 g tönkölybúzaliszt
300 g rozsliszt
2 teáskanál cukor
3 teáskanál só
kb. 1 evőkanál kenyérfűszer (koriander, ánizs, kömény és édeskömény)
700 ml langyos víz

Hintéshez:

némi víz
némi búzaliszt

Töltelékhez:

2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott vegyes fűszernövény, pl. rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, kakukkfű.
750 g füstölt mozzarella sajt
egy kis olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük mind a 3 lisztfajtát egy keverőtálba. Keverjük hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órát, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.

Formázás:
Lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, majd visszatesszük a tálba, és lefedve hagyjuk újra kelni (kb. 30-40 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és hosszúkás (kb. 30 cm-es) cipót formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük, és letakarva hagyjuk kelni további 20-25 percig. A kenyeret megkenjük vízzel, megszórjuk egy kevés liszttel és a tepsit sütő alsó részébe toljuk, a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és fejezzük be a kenyér sütését.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret egy sütőrácson kihűlni.

A tepsit (kb. 35x40 cm) béleljük ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük fel ismét.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)

Töltelék:
Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze a fűszernövényekkel. A sajtot vágjuk vékony szeletekre. A kihűlt kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be úgy, hogy a kenyér majdnem át legyen vágva, és helyezzük a tepsire. Kicsit nyissuk szét az átvágott részeket és szórjuk bele a fokhagymás-fűszeres keveréket, és osszuk el benne a sajtszeleteket is, kenjük meg egy kevés olívaolajjal, és tegyük a sütő alsó részébe a tepsit.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Tálaljuk a kenyeret, amíg a sajt még meleg.

Tippek:

A kenyér még kiadósabbá válik, ha a töltelékhez kockára vágott gépsonkát vagy bacon szalonnát adunk.
Az egész tésztából két kisebb kenyeret is formázhatunk.
Töltelék nélkül a kenyér lefagyasztható.
Party kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
0 Kedvelés

Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!