Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Party kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
300 g tönkölybúzaliszt
300 g rozsliszt
2 teáskanál cukor
3 teáskanál só
kb. 1 evőkanál kenyérfűszer (koriander, ánizs, kömény és édeskömény)
700 ml langyos víz

Hintéshez:

némi víz
némi búzaliszt

Töltelékhez:

2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott vegyes fűszernövény, pl. rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, kakukkfű.
750 g füstölt mozzarella sajt
egy kis olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük mind a 3 lisztfajtát egy keverőtálba. Keverjük hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órát, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.

Formázás:
Lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, majd visszatesszük a tálba, és lefedve hagyjuk újra kelni (kb. 30-40 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és hosszúkás (kb. 30 cm-es) cipót formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük, és letakarva hagyjuk kelni további 20-25 percig. A kenyeret megkenjük vízzel, megszórjuk egy kevés liszttel és a tepsit sütő alsó részébe toljuk, a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és fejezzük be a kenyér sütését.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret egy sütőrácson kihűlni.

A tepsit (kb. 35x40 cm) béleljük ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük fel ismét.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)

Töltelék:
Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze a fűszernövényekkel. A sajtot vágjuk vékony szeletekre. A kihűlt kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be úgy, hogy a kenyér majdnem át legyen vágva, és helyezzük a tepsire. Kicsit nyissuk szét az átvágott részeket és szórjuk bele a fokhagymás-fűszeres keveréket, és osszuk el benne a sajtszeleteket is, kenjük meg egy kevés olívaolajjal, és tegyük a sütő alsó részébe a tepsit.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Tálaljuk a kenyeret, amíg a sajt még meleg.

Tippek:

A kenyér még kiadósabbá válik, ha a töltelékhez kockára vágott gépsonkát vagy bacon szalonnát adunk.
Az egész tésztából két kisebb kenyeret is formázhatunk.
Töltelék nélkül a kenyér lefagyasztható.
Party kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!