Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Party kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
300 g tönkölybúzaliszt
300 g rozsliszt
2 teáskanál cukor
3 teáskanál só
kb. 1 evőkanál kenyérfűszer (koriander, ánizs, kömény és édeskömény)
700 ml langyos víz

Hintéshez:

némi víz
némi búzaliszt

Töltelékhez:

2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott vegyes fűszernövény, pl. rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, kakukkfű.
750 g füstölt mozzarella sajt
egy kis olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük ki.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük mind a 3 lisztfajtát egy keverőtálba. Keverjük hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órát, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.

Formázás:
Lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, majd visszatesszük a tálba, és lefedve hagyjuk újra kelni (kb. 30-40 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és hosszúkás (kb. 30 cm-es) cipót formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük, és letakarva hagyjuk kelni további 20-25 percig. A kenyeret megkenjük vízzel, megszórjuk egy kevés liszttel és a tepsit sütő alsó részébe toljuk, a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és fejezzük be a kenyér sütését.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a kenyeret egy sütőrácson kihűlni.

A tepsit (kb. 35x40 cm) béleljük ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük fel ismét.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)

Töltelék:
Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze a fűszernövényekkel. A sajtot vágjuk vékony szeletekre. A kihűlt kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be úgy, hogy a kenyér majdnem át legyen vágva, és helyezzük a tepsire. Kicsit nyissuk szét az átvágott részeket és szórjuk bele a fokhagymás-fűszeres keveréket, és osszuk el benne a sajtszeleteket is, kenjük meg egy kevés olívaolajjal, és tegyük a sütő alsó részébe a tepsit.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Tálaljuk a kenyeret, amíg a sajt még meleg.

Tippek:

A kenyér még kiadósabbá válik, ha a töltelékhez kockára vágott gépsonkát vagy bacon szalonnát adunk.
Az egész tésztából két kisebb kenyeret is formázhatunk.
Töltelék nélkül a kenyér lefagyasztható.
Party kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!