Party kenyér
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Hintéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük mind a 3 lisztfajtát egy keverőtálba. Keverjük hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órát, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.
Formázás:
Lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, majd visszatesszük a tálba, és lefedve hagyjuk újra kelni (kb. 30-40 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és hosszúkás (kb. 30 cm-es) cipót formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük, és letakarva hagyjuk kelni további 20-25 percig. A kenyeret megkenjük vízzel, megszórjuk egy kevés liszttel és a tepsit sütő alsó részébe toljuk, a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 10 perc
Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és fejezzük be a kenyér sütését.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret egy sütőrácson kihűlni.
A tepsit (kb. 35x40 cm) béleljük ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük fel ismét.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)
Töltelék:
Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze a fűszernövényekkel. A sajtot vágjuk vékony szeletekre. A kihűlt kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be úgy, hogy a kenyér majdnem át legyen vágva, és helyezzük a tepsire. Kicsit nyissuk szét az átvágott részeket és szórjuk bele a fokhagymás-fűszeres keveréket, és osszuk el benne a sajtszeleteket is, kenjük meg egy kevés olívaolajjal, és tegyük a sütő alsó részébe a tepsit.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Tálaljuk a kenyeret, amíg a sajt még meleg.
Tippek:
Az egész tésztából két kisebb kenyeret is formázhatunk.
Töltelék nélkül a kenyér lefagyasztható.
Party kenyér
Hozzávalók
kb. 30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Hintéshez:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük mind a 3 lisztfajtát egy keverőtálba. Keverjük hozzá a szárított élesztőt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni legalább 1 órát, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete.
Formázás:
Lisztezett munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, majd visszatesszük a tálba, és lefedve hagyjuk újra kelni (kb. 30-40 perc), amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és hosszúkás (kb. 30 cm-es) cipót formálunk belőle, majd a tepsibe tesszük, és letakarva hagyjuk kelni további 20-25 percig. A kenyeret megkenjük vízzel, megszórjuk egy kevés liszttel és a tepsit sütő alsó részébe toljuk, a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 10 perc
Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, és fejezzük be a kenyér sütését.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret egy sütőrácson kihűlni.
A tepsit (kb. 35x40 cm) béleljük ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük fel ismét.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítés)
Töltelék:
Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze a fűszernövényekkel. A sajtot vágjuk vékony szeletekre. A kihűlt kenyeret hosszában és keresztben többször vágja be úgy, hogy a kenyér majdnem át legyen vágva, és helyezzük a tepsire. Kicsit nyissuk szét az átvágott részeket és szórjuk bele a fokhagymás-fűszeres keveréket, és osszuk el benne a sajtszeleteket is, kenjük meg egy kevés olívaolajjal, és tegyük a sütő alsó részébe a tepsit.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Tálaljuk a kenyeret, amíg a sajt még meleg.
Tippek:
Az egész tésztából két kisebb kenyeret is formázhatunk.
Töltelék nélkül a kenyér lefagyasztható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?