Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Morzsás szilvatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A morzsatésztához:

75 g margarin
100 g zabpehely (finomszemű)
100 g porcukor

A töltelékhez:

1 üveg szilvabefőtt (kb. 380-400 g)
40 g porcukor
200 ml almalé
50 g mandulaforgács

A kelt tésztához:

300 g búzaliszt
75 g porcukor
75 ml tej
100 g margarin
1 db tojás (közepes méretű)

A díszítéshez:

100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Morzsás szilvatorta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A morzsatésztához a margarint egy teflonedényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot és alaposan összekeverjük.

A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35 - 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, és a sütemény tetejét ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

A sütemény quiche-formában (30 cm átmérő) is elkészíthető.
A Morzsás szilvatorta sütit pudingpor és befőtt helyett ízlés szerint sűrűbb vaníliasodóval és friss szilvával is készíthetjük.
A Morzsás szilvatorta alkalmi sütemény, melyet jeles napokon, családi ünepeken készíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!