Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Morzsás szilvatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A morzsatésztához:

75 g margarin
100 g zabpehely (finomszemű)
100 g porcukor

A töltelékhez:

1 üveg szilvabefőtt (kb. 380-400 g)
40 g porcukor
200 ml almalé
50 g mandulaforgács

A kelt tésztához:

300 g búzaliszt
75 g porcukor
75 ml tej
100 g margarin
1 db tojás (közepes méretű)

A díszítéshez:

100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Morzsás szilvatorta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A morzsatésztához a margarint egy teflonedényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot és alaposan összekeverjük.

A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35 - 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, és a sütemény tetejét ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

A sütemény quiche-formában (30 cm átmérő) is elkészíthető.
A Morzsás szilvatorta sütit pudingpor és befőtt helyett ízlés szerint sűrűbb vaníliasodóval és friss szilvával is készíthetjük.
A Morzsás szilvatorta alkalmi sütemény, melyet jeles napokon, családi ünepeken készíthetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!