
Morzsás szilvatorta



Hozzávalók
A morzsatésztához:
A töltelékhez:
A kelt tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.
A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 - 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, és a sütemény tetejét ízlés szerint díszítjük.
Tipp:
A Morzsás szilvatorta sütit pudingpor és befőtt helyett ízlés szerint sűrűbb vaníliasodóval és friss szilvával is készíthetjük.


Morzsás szilvatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
A morzsatésztához:
A töltelékhez:
A kelt tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.
A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 - 40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A porcukorhoz apránként adott vízzel, sűrűn folyó mázat keverünk, és a sütemény tetejét ízlés szerint díszítjük.
Tipp:
A Morzsás szilvatorta sütit pudingpor és befőtt helyett ízlés szerint sűrűbb vaníliasodóval és friss szilvával is készíthetjük.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?