Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Moszkauer

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-32
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-32 elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g dió
200 ml 30%-os habtejszín
250 g cukor
100 g kis kockákra vágott, kandírozott narancshéj
40 g búzaliszt

Mázhoz:

kb. 250-300 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A dió kb. 2/3-át finomra daráljuk, a maradékot mélyhűtőtasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával ütögetve durvára törjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tejszínt egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a diót, a cukrot és a narancshéjat. Miután újra felforrt, belekeverjük a kandírozott narancskockákat és a lisztet, majd kevergetve ismét felforraljuk, és közepes lángon még 1-2 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A kihűlt masszából kb. fél diónyi halmokat teszünk a tepsibe egymástól legalább 4-5 cm távolságra (sütés közben a moszkauerek elterülnek), a tetejüket kissé ellapítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 5-8 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Amint a moszkauerek széle körben aranybarnára sül, kivesszük a sütőből, és süteményrácsra helyezve a tepsin hagyjuk kihűlni a süteményeket (hűlés közben szilárdulni fognak). Miután teljesen kihűltek, kés segítségével leválasztjuk a sütőpapírról.

Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, és a moszkauerek talpát megmártjuk benne, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Tippek:

Tetszés szerint kisebb moszkauereket is készíthetünk.
Szabályos kör alakhoz a kész, még meleg moszkauereket nagyobb méretű pogácsaszaggatóval körbevághatjuk, a levágott széleket pohárkrémek tetejére szórhatjuk, vagy pl. sajttortát díszíthetünk velük.
Vegyes olajos magvakkal, pl. dióval, mogyoróval és mandulával is elkészíthetjük a süteményt.
Moszkauer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!