Moszkauer
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g dió
200 ml 30%-os habtejszín
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
100 g kis kockákra vágott, kandírozott narancshéj
40 g búzaliszt
Mázhoz:
kb. 250-300 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A dió kb. 2/3-át finomra daráljuk, a maradékot mélyhűtőtasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával ütögetve durvára törjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tejszínt egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a diót, a cukrot és a narancshéjat. Miután újra felforrt, belekeverjük a kandírozott narancskockákat és a lisztet, majd kevergetve ismét felforraljuk, és közepes lángon még 1-2 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A kihűlt masszából kb. fél diónyi halmokat teszünk a tepsibe egymástól legalább 4-5 cm távolságra (sütés közben a moszkauerek elterülnek), a tetejüket kissé ellapítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 5-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Amint a moszkauerek széle körben aranybarnára sül, kivesszük a sütőből, és süteményrácsra helyezve a tepsin hagyjuk kihűlni a süteményeket (hűlés közben szilárdulni fognak). Miután teljesen kihűltek, kés segítségével leválasztjuk a sütőpapírról.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, és a moszkauerek talpát megmártjuk benne, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A tejszínt egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a diót, a cukrot és a narancshéjat. Miután újra felforrt, belekeverjük a kandírozott narancskockákat és a lisztet, majd kevergetve ismét felforraljuk, és közepes lángon még 1-2 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A kihűlt masszából kb. fél diónyi halmokat teszünk a tepsibe egymástól legalább 4-5 cm távolságra (sütés közben a moszkauerek elterülnek), a tetejüket kissé ellapítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 5-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Amint a moszkauerek széle körben aranybarnára sül, kivesszük a sütőből, és süteményrácsra helyezve a tepsin hagyjuk kihűlni a süteményeket (hűlés közben szilárdulni fognak). Miután teljesen kihűltek, kés segítségével leválasztjuk a sütőpapírról.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, és a moszkauerek talpát megmártjuk benne, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tippek:
Tetszés szerint kisebb moszkauereket is készíthetünk.
Szabályos kör alakhoz a kész, még meleg moszkauereket nagyobb méretű pogácsaszaggatóval körbevághatjuk, a levágott széleket pohárkrémek tetejére szórhatjuk, vagy pl. sajttortát díszíthetünk velük.
Vegyes olajos magvakkal, pl. dióval, mogyoróval és mandulával is elkészíthetjük a süteményt.
Szabályos kör alakhoz a kész, még meleg moszkauereket nagyobb méretű pogácsaszaggatóval körbevághatjuk, a levágott széleket pohárkrémek tetejére szórhatjuk, vagy pl. sajttortát díszíthetünk velük.
Vegyes olajos magvakkal, pl. dióval, mogyoróval és mandulával is elkészíthetjük a süteményt.
Kedvencnek jelölöm
Moszkauer
Hozzávalók
kb. 30-32 elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g dió
200 ml 30%-os habtejszín
250 g cukor
100 g kis kockákra vágott, kandírozott narancshéj
40 g búzaliszt
Mázhoz:
kb. 250-300 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A dió kb. 2/3-át finomra daráljuk, a maradékot mélyhűtőtasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával ütögetve durvára törjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tejszínt egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a diót, a cukrot és a narancshéjat. Miután újra felforrt, belekeverjük a kandírozott narancskockákat és a lisztet, majd kevergetve ismét felforraljuk, és közepes lángon még 1-2 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A kihűlt masszából kb. fél diónyi halmokat teszünk a tepsibe egymástól legalább 4-5 cm távolságra (sütés közben a moszkauerek elterülnek), a tetejüket kissé ellapítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 5-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Amint a moszkauerek széle körben aranybarnára sül, kivesszük a sütőből, és süteményrácsra helyezve a tepsin hagyjuk kihűlni a süteményeket (hűlés közben szilárdulni fognak). Miután teljesen kihűltek, kés segítségével leválasztjuk a sütőpapírról.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, és a moszkauerek talpát megmártjuk benne, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
A tejszínt egy lábasba öntjük, felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a diót, a cukrot és a narancshéjat. Miután újra felforrt, belekeverjük a kandírozott narancskockákat és a lisztet, majd kevergetve ismét felforraljuk, és közepes lángon még 1-2 percet főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A kihűlt masszából kb. fél diónyi halmokat teszünk a tepsibe egymástól legalább 4-5 cm távolságra (sütés közben a moszkauerek elterülnek), a tetejüket kissé ellapítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 5-8 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Amint a moszkauerek széle körben aranybarnára sül, kivesszük a sütőből, és süteményrácsra helyezve a tepsin hagyjuk kihűlni a süteményeket (hűlés közben szilárdulni fognak). Miután teljesen kihűltek, kés segítségével leválasztjuk a sütőpapírról.
Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, és a moszkauerek talpát megmártjuk benne, majd süteményrácsra helyezve hagyjuk a mázat megszilárdulni.
Tippek:
Tetszés szerint kisebb moszkauereket is készíthetünk.
Szabályos kör alakhoz a kész, még meleg moszkauereket nagyobb méretű pogácsaszaggatóval körbevághatjuk, a levágott széleket pohárkrémek tetejére szórhatjuk, vagy pl. sajttortát díszíthetünk velük.
Vegyes olajos magvakkal, pl. dióval, mogyoróval és mandulával is elkészíthetjük a süteményt.
Szabályos kör alakhoz a kész, még meleg moszkauereket nagyobb méretű pogácsaszaggatóval körbevághatjuk, a levágott széleket pohárkrémek tetejére szórhatjuk, vagy pl. sajttortát díszíthetünk velük.
Vegyes olajos magvakkal, pl. dióval, mogyoróval és mandulával is elkészíthetjük a süteményt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?